Ξέσπασμα Μαρίας Καρυστιανού για την απομάκρυνση της Εισαγγελέως Λάρισας: «Ντροπή – Προστατεύετε τον ανακριτή των Τεμπών»

Έντονη αντίδραση από τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Πληγέντων «Τέμπη 2023», προκάλεσε η αιφνίδια απομάκρυνση της Εισαγγελέως Σοφίας Αποστολάκη από την εποπτεία της ανάκρισης για την τραγωδία στα Τέμπη. Με οργισμένη ανάρτηση καταγγέλλει στοχευμένες παρεμβάσεις και συγκάλυψη στοιχείων, ζητώντας δικαιοσύνη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ξέσπασμα

Σφοδρή αντίδραση προκαλεί η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να απομακρύνει την εισαγγελέα Σοφία Αποστολάκη από την εποπτεία της ανάκρισης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων «Τέμπη 2023» και μητέρα θύματος της τραγωδίας, κάνει λόγο για «επιλεκτική παρέμβαση» και «προστασία του ανακριτή που ερευνάται για σοβαρές παραλείψεις».

Σε ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από τη μια η πλήρης απάθεια του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες κατά του ανακριτή των Τεμπών και από την άλλη η ταχύτατη απομάκρυνση της Εισαγγελέως Αποστολάκη μάς εξοργίζει και μας ανησυχεί».

Υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση ήρθε μόλις μία ημέρα μετά το αίτημά τους για ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας, λόγω της σοβαρής αδράνειας του ανακριτή Μπακαΐμη, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, «δεν έχει ενσωματώσει κρίσιμα κατασχεθέντα αρχεία στη δικογραφία εδώ και δύο χρόνια». Επίσης, επισημαίνει πως δεν έχει διερευνήσει καταγγελίες για τη μεταφορά επικίνδυνου φορτίου, που σχετίζεται με την ένταση της έκρηξης μετά τη σύγκρουση.

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει ερωτήματα για «παραβίαση του κράτους δικαίου» και κάνει λόγο για απειλές εναντίον της Εισαγγελέως Αποστολάκη από εμπλεκόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ το καλοκαίρι του 2024, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του γιου της, Βασίλη Καλογήρου.

«Ακόμη και τώρα δεν έχει δοθεί προστασία στην Εισαγγελέα, την ίδια στιγμή που στον ανακριτή δόθηκε αμέσως μετά τη μήνυσή μας», σημειώνει.

Τέλος, κάνει λόγο για «πέπλο συγκάλυψης» που καλύπτει την υπόθεση και απευθύνει δραματική έκκληση:
«Σταματήστε να προκαλείτε την κοινωνία! Η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών θα λάμψει – όσο κι αν προσπαθείτε να την κρύψετε. Καλή Λευτεριά!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Ισραηλινοί στο λιμάνι, επαφές με Κυβέρνηση και Υπερταμείο για διπλή επένδυση

Μέριμνα Θηλέων Πάτρας: Καρφί Σταθακόπουλου στην Εισαγγελία, «γίνεται τσουβάλιασμα όλων των παιδιών»

Αχαΐα: Αποκλειστική μαρτυρία στην «Π» για το «χτύπημα» σε ΑΤΜ

Οδηγίες της Κομισιόν για περίπτωση πολέμου, προμήθειες επιβίωσης για 72 ώρες

Ο καιρός σήμερα 26/03, η πρόγνωση για την Πάτρα, πως θα εξελιχθεί μέχρι την Κυριακή

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: ΕΔΕ από το υπ. Εθνικής Αμυνας, για τα υβριστικά συνθήματα της Σχολής Υπαξιωματικών του Ναυτικού ΒΙΝΤΕΟ

Ουκρανικό: Συμφωνία εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα, οι όροι της Μόσχας και η στάση Ζελένσκι

ΑΑΔΕ: Πότε «ξεχνά» ληξιπρόθεσμα χρέη, ποια και πως θα θεωρούνται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Νέα ευρήματα για τη διακίνηση ναρκωτικών στο σχολικό συγκρότημα «Μαρούδα»

Άγνωστες πτυχές του 1821: Ευτράπελα, περίεργα και παράξενα γεγονότα της Επανάστασης