Κατάρ: «Οι επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες» – Καμία προειδοποίηση από το Ιράν, λέει η Ντόχα
Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε το Κατάρ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι η χώρα δεν είχε καμία ενημέρωση από το Ιράν για πυραυλικές επιθέσεις και ότι θα απαντήσει σε κάθε απειλή.
Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε η Ντόχα, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ Ματζέντ αλ-Ανσάρι να δηλώνει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση από την Τεχεράνη.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο αλ-Ανσάρι ανέφερε ότι το Κατάρ δεν ενημερώθηκε από το Ιράν για τις επικείμενες πυραυλικές επιθέσεις, επισημαίνοντας την απουσία επικοινωνίας από την ιρανική πλευρά.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Κατάρ, παρά τις προειδοποιήσεις που –όπως είπε– είχαν προηγηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αεροσκάφη κατευθύνονταν προς τη Ντόχα πριν στοχοποιηθούν, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των μελών των πληρωμάτων.
Ο εκπρόσωπος του καταριανού ΥΠΕΞ διευκρίνισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για μυστική δράση μελών της Μοσάντ στη χώρα.
Τέλος, υπογράμμισε ότι τα αποθέματα πυραύλων αναχαίτισης του Κατάρ δεν έχουν εξαντληθεί και ότι η χώρα διαθέτει επαρκή μέσα για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη απειλή, διαμηνύοντας ότι η Ντόχα παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Συνέδριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία» στο Πανεπιστήμιο Πατρών ΦΩΤΟ
Samsung Galaxy S27 Ultra: Νέα διαρροή αλλάζει τα δεδομένα για τον επεξεργαστή του
Πώς να διατηρήσεις την ενέργειά σου καθώς μεγαλώνεις
«Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» για το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας ΦΩΤΟ
Τέλος το Call of Duty Warzone σε PS4 και Xbox One τι γίνεται με όπλα και skins
