ΑΜΑ 2026: Πρώτη νίκη για Κώστα Σταμούλη με δεύτερη καλύτερη επίδοση Ελληνα όλων των εποχών
Μπαίνοντας στο 35ο χλμ του ΑΜΑ, ο Αγρινιώτης Κώστας Σταμούλης έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ξανά πίσω!
Η επιστροφή των elite δεν έφερε ρεκόρ μόνο από τους ξένους δρομείς, αλλά και από τους Έλληνες, που, ίσως επηρεασμένοι από την αύρα αθλητών με χρόνους πολύ κάτω από 2:10, έκαναν τον αγώνα της ζωής τους. Όπως, για παράδειγμα, ο Κώστας Σταμούλης, ο νέος κάτοχος, από σήμερα (8/11), του τίτλου του πανελληνιονίκη. Ο αθλητής του ΓΣ Αγρινίου και του Μπάμπη Ποσονίδη έτρεξε πιο γρήγορα από ποτέ, κερδίζοντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο πλαίσιο του 43ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Του Αυθεντικού, με τον εξαιρετικό χρόνο, 2:17.37, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από Έλληνα μαραθωνοδρόμο στην κλασική διαδρομή.
“Πήγε πολύ καλά ο αγώνας είχα προετοιμαστεί πολύ καλά για να μπορέσω να κερδίσω. Η κούρσα εξελίχθηκε όπως ήθελα και όταν κατάλαβα ότι έχω πολλές δυνάμεις ανέβασα το ρυθμό μου ήμουν σίγουρος κι ένοιωθα πως θα κερδίσω. Εκανα μεγάλο ρεκόρ και με χαροποιεί. Όπως με χαροποίησε και το γεγονός ότι στην πρώτη τριάδα ήταν και ο αδελφός μου Νίκος. Συνεχίζω με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τους χρόνους μου”, είπε ο νικητής του αγώνα

Το αργυρό μετάλλιο με εντυπωσιακή άνοδο στα τελευταία χιλιόμετρα, κατέκτησε ο δύο φορές νικητής στο παρελθόν, Μπάμπης Πιτσώλης (ΓΑΣ Ο Ιλισός) με 2:18.58 και το χάλκινο ο αδερφός του Κώστα, Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 2:19.05. Ο Πιτσώλης ανέβηκε για έβδομη φορά στο βάθρο των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!
“Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός. Είδαμε ότι και το επίπεδο όλων είναι υψηλό. Τέσσερα παιδιά κάτω από 2.20 νομίζω σημαίνει πολλά. Η δυναμική μας ανεβαίνει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Επτά σερί βάθρα σημαίνουν πολλά για μένα, ότι κάνω καλή δουλειά με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Ζώρζο.
Φέτος ήταν πιο δύσκολη η καθημερινότητα, καθώς ήρθε στον κόσμο η κόρη μου, οπότε είναι πιο δύσκολο με δύο παιδιά, το ότι είμαι ακόμη ανταγωνιστικός σημαίνει πολλά. Μέχρι το 40ό χιλιόμετρο ήμουν τέταρτος, κατάφερα να περάσω τον Γιώργο και τον Νίκο Σταμούλη, δεν μπορούσα να προλάβω τον Κώστα. Δεν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Τώρα θα ξεκουραστώ και θα δω σε ποιους αγώνες θα συμμετέχω”, είπε μετά τον αγώνα ο Μπάμπης Πιτσώλης.
Ικανοποιημένος από την εμφάνισή του ήταν ο Νίκος Σταμούλης: “Είμαι ευχαριστήμενος και από τη θέση κι από την απόδοση. Είχα κάποια θέματα τραυματισμού, που κατάφερα και τα ξεπέρασα. Πήγα καλύτερα από ό,τι περίμενα. Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στον ΑΜΑ. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στον Ημιμαραθώνιο του Μαρτίου και μετά στα 5 και τα 10 χλμ”.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, εφτά Έλληνες δημιούργησαν ένα γκρουπ με τον Αμαντέους Κλέμεντς να δίνει το ρυθμό. Στο πέρασμα στον Ημιμαραθώνιο, ο πρώτος που υποχώρησε ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος, ενώ στο 30ό έμειναν πιο πίσω Κλέμεντς και ο Πιτσώλης, αφήνοντας τα αδέρφια Σταμούλη και τον Γιώργο Σταμούλη στο κεφάλι της κούρσας.

Μπαίνοντας στο 35ο, ο Κώστας Σταμούλης έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Η τριάδα φάνηκε να κλειδώνει αποκλειστικά με δρομείς με επίθετο “Σταμούλης”, όμως ο Πιτσώλης με αλλαγή ρυθμού στα τελευταία χιλιόμετρα ανέβηκε δεύτερος, αφήνοντας εκτός βάθρου τον Γιώργο Σταμούλη (2:19.31) και πέμπτο τον δύο φορές νικητή Παναγιώτη Καραΐσκο (2:20.43).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Συνέδριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία» στο Πανεπιστήμιο Πατρών ΦΩΤΟ
Samsung Galaxy S27 Ultra: Νέα διαρροή αλλάζει τα δεδομένα για τον επεξεργαστή του
Πώς να διατηρήσεις την ενέργειά σου καθώς μεγαλώνεις
«Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» για το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας ΦΩΤΟ
Τέλος το Call of Duty Warzone σε PS4 και Xbox One τι γίνεται με όπλα και skins
