Ηλεία: Θεοφάνεια χωρίς καθαγιασμό των υδάτων

Θεοφάνεια στη σκιά της ραγδίας αύξησης των κρουσμάτων – Δεν θα γίνουν ρίψεις Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, σύμφωνα με απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας

Ηλεία: Θεοφάνεια χωρίς καθαγιασμό των υδάτων

Αλλαγές στο τελετουργικό εορτασμού των Θεοφανείων για την προστασία της δημόσιας υγείας φέρνει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ηλεία.

Ο δήμος του Πύργου ανακοίνωσε ότι λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει χωρίς την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Κατάκολο.

«Η πανδημία ανατρέπει όλους τους κλασικούς σχεδιασμούς των ημερών. Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός, είναι να μην γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, αλλά ο Αγιασμός των υδάτων να πραγματοποιηθεί εντός των ναών για να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός. Είναι πάρα πολύ υψηλά πλέον τα ποσοστά των κρουσμάτων στην περιοχή, ακολουθώντας την πανελλαδική «κίνηση» της επιδημίας», δηλώνει ο δήμαρχος του Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από τις ανατολή των εορταστικών εκδηλώσεων χρειάζονται μέτρα πρόληψης για την συγκράτηση της διασποράς του κορονοϊού. Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ηλείας η οποία ξεκαθαρίζει ότι λόγω της μεγάλης αύξησης της διάδοσης του κορονοϊού, και της επικινδυνότητας της παραλλαγής «Ομικρον», και στην περιοχή, δεν θα πραγματοποιηθούν και φέτος ρίψεις του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, ή τις λίμνες ή τους ποταμούς.

«Ο αγιασμός των πιστών θα πραγματοποιηθεί από τους εμβολιασμένους ιερείς την παραμονή των Φώτων στα σπίτια τους και την ημέρα των Φώτων στους ναούς, τηρουμένων πάντων των αναγκαίων μέτρων προστασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Ηλείας. Διευκρινίζεται δε ότι ο αγιασμός των υδάτων του Ιονίου πελάγους, θα γίνει από τον Μητροπολίτη Ηλείας, κάποια ώρα, σε κάποια ερημική ακτή χωρίς πιστούς και  με ένα μόνον ιερέα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ