Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Γάζα, ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση – Χτυπήματα στα αεροδρόμια Δαμασκού-Χαλεπίου

Κατά την 6η ημέρα του πολέμου, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, τα ισραηλινά πλήγματα συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, απ’ όπου εκτοξεύθηκαν ομοβροντίες ρουκετών της Χαμάς προς το νότιο Ισραήλ. Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τρομοκράτες της Χαμάς να κατασκευάζουν ρουκέτες από σωλήνες νερού.

Ισραήλ

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, αφού η κυβέρνηση ορκίστηκε να συντρίψει τη Χαμάς, υπεύθυνη για την πιο φονική επίθεση στην ιστορία εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Ισραήλ: Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – Με σημαίες του ISIS οι τρομοκράτες σφαγίαζαν αμάχους – Πρόεδρος του Ισραήλ «H Χαμάς βασάνισε άγρια τα θύματά της» ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την 6η ημέρα του πολέμου, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, τα ισραηλινά πλήγματα συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, απ’ όπου εκτοξεύθηκαν ομοβροντίες ρουκετών της Χαμάς προς το νότιο Ισραήλ. Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τρομοκράτες της Χαμάς να κατασκευάζουν ρουκέτες από σωλήνες νερού.

Στο βίντεο διακρίνονται μέλη της Χαμάς να ξεθάβουν από το έδαφος σωλήνες νερού, να τις επεξεργάζονται και να τις μετατρέπουν σε ρουκέτες. Στο ίδιο βίντεο εμφανίζονται να κάνουν υποβρύχιες «επιδρομές» σε ναυάγια, αποσπώντας οτιδήποτε μεταλλικό θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.

«Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένας νεκρός άνθρωπος», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του στο πλαίσιο της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που σχημάτισε επίσης χθες με τον Μπένι Γκαντζ, έναν από τους κύριους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

«Η Χαμάς είναι ο Νταές (ISIS) και θα τη συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Νταές», πρόσθεσε αφού χαρακτήρισε την επίθεση «αγριότητα πρωτοφανή μετά το Ολοκαύτωμα».

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα

«Η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει αυτή την ώρα να επιτίθεται σε πολλούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες», ανακοίνωσε μέσω Χ (πρώην Twitter) η ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ θέλει να πετύχει «γενοκτονία» στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι θέλει να πετύχει μια «γενοκτονία» με την πολιορκία κατά της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση της χώρας, πριν επισκεφθεί την πρωτεύουσα.

«Σήμερα, η συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου από τον Νετανιάχου και τους Σιωνιστές κατά των πολιτών της Γάζας, με πολιορκία, διακοπή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και μπλόκο σε φάρμακα και τρόφιμα, έχει δημιουργήσει συνθήκες όπου οι Σιωνιστές επιδιώκουν μια γενοκτονία όλων των ανθρώπων στη Γάζα», δήλωσε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο πόλεμος που βλέπουμε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι μόνο ο πόλεμος των Σιωνιστών ενάντια στη Χαμάς, είναι ο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον όλων των Παλαιστινίων», είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς ταξίδευε προς τη Δαμασκό μέσα σε ένα αεροπλάνο γεμάτο πολεμοφόδια για τη Χεζμπολάχ, με το Ισραήλ να βομβαρδίζει το αεροδρόμιο και να αποτρέπει την προσγείωσή του, όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα διεθνή ΜΜΕ.

 

Η ΠΑ του Ισραήλ πετάει φυλλάδια στους κατοίκους της Γάζας

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς μας ανάγκασαν να τους επιτεθούμε. Δεν θέλουμε να βλάψουμε εσάς, αλλά όσοι είναι κοντά στους τρομοκράτες της Χαμάς βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο», αναφέρουν τα φυλλάδια που πέταξε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας, καλώντας τους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Η Ινδία καταδικάζει την «τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς και επαναλαμβάνει την υποστήριξή της για μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Η Ινδία θεωρεί πως το χτύπημα που διενήργησαν μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ είναι «τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Υπάρχει μια καθολική ευθύνη για απάντηση στην τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές», δήλωσε ο Αριντάμ Μπάγκτσι στους δημοσιογράφους σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Η Ινδία τασσόταν πάντοτε υπέρ μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης».