Αχαΐα: Η θέληση για ζωή ξεπερνά τα πάντα – Το δυνατό μήνυμα στα Τοφάλεια

Στο μίτινγκ στίβου Τοφάλεια υπήρξαν πολλοί ήρωες.

Αναμφίβολα, όμως, ο μεγαλύτερος εξ αυτών ήταν ο Τάσος Κουρδής. Οχι, ο αθλητής του Αετού δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο, ούτε εξασφάλισε κάποιο όριο για διεθνή διοργάνωση. Ηταν, όμως, «χρυσός» στις καρδιές όλων των ανθρώπων του στίβου, που παρακολούθησαν το διεθνές μίτινγκ στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Στιβικός δεν ήταν ο Τάσος Κουρδής, ποδόσφαιρο έπαιζε, τερματοφύλακας ήταν στον Απόλλωνα Λάρισας, μέχρι που η κακιά η ώρα του χτύπησε την πόρτα. Ενα τροχαίο ατύχημα, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, τον οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Η πίστη του, του έδωσε δύναμη (ο ίδιος έχει προστάτη τον Αγιο Χαράλαμπο, ενώ επισκέπτεται τακτικά το Αγιο Ορος), με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην τα παρατήσει, αλλά να φτάσει να πάρει και δίπλωμα UEFA C και να ασχολείται με την προπονητική στις μικρές ηλικίες.

«Ενας ακρωτηριασμός είναι ακρωτηριασμός. Δεν είναι μικρό πράγμα. Μα να ξέρετε κάτι. Η ζωή δεν σταματάει ποτέ. Ούτε σε περιμένει…», ήταν το μήνυμα που στέλνει σε όλους. «Μου έφεραν ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Τους είπα πως δεν τους χρειάζομαι. Εχω όλα όσα θέλω, δεν νιώθω άσχημα για τίποτα. Δεν θέλω κανένας δίπλα μου να νιώθει άσχημα για τίποτα. Είναι κάτι που έγινε. Δεν σταματάμε…»

Στα Τοφάλεια ο Τάσος Κουρδής αγωνίστηκε στο άλμα εις μήκος, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική επίδοση (6.20μ.). Ο Σπύρος Καραλής, που κατέκτησε την πρωτιά και όλοι οι άλλοι συναθλητές του, αλλά και οι άνθρωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, τον συνεχάρηκαν, ενώ ο παλιός πρωταθλητής του μήκος, ο Αγγελος Γιανναράκης, μας έλεγε ότι του έκανε τεράστια εντύπωση πως «σε όλα του τα άλματα ο Κουρδής πάταγε με το προσθετικό πόδι, κάτι που δεν το κάνουν οι περισσότεροι αθλητές ΑΜΕΑ».

Με τον στίβο ο Τάσος Κουρδής ασχολείται εδώ και 2,5 περίπου χρόνια και πραγματικά είναι εντυπωσιακός. Πιο εντυπωσιακό, όμως, από όλα είναι η θέλησή του για ζωή.

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ