Πάτρα: Ο κορονοϊός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, μεγάλη διασπορά στην κοινότητα

Η Πάτρα εμφανίζεται να έχει αυξημένο ιικό φορτίο, με δέκα νοσηλευόμενους – Ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήλαμτα οι νοσηλευόμενοι

 

Πάτρα Ο ΕΟΔΥ διατυπώνει συστάσεις τόσο προς τους ηλικιωμένους όσο και στον γενικό πληθυσμό

Μαζί με τους εκδρομείς ταξιδεύει και ο κορονοϊός με αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες να υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, αύξηση των νοσηλειών και αύξηση των θανάτων.

Η Πάτρα εμφανίζεται να έχει αυξημένο ιικό φορτίο, αλλά ο αριθμός των νοσηλειών δεν ξεπερνά τα 10 περιστατικά και στις τρεις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής.

«Δεν μας ανησυχεί η κατάσταση διότι δείχνει να είναι υπό πλήρη έλεγχο. Παρακολουθούμε τα κρούσματα σε καθημερινή βάση και φυσικά συνεχίζουμε να δίνουμε τη δυνατότητα του δωρεάν ελέγχου σε όλους τους πολίτες» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος περνάει μεγάλος αριθμός πολιτών με συμπτώματα από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, αλλά παίρνουν οδηγίες και συνεχίζουν τη θεραπεία τους στο σπίτι. «Χθες είχαμε 3 εισαγωγές στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και μία στην Παιδιατρική Κλινική. Αντίστοιχα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται τέσσερα περιστατικά. Τα περιστατικά αυτά αφορούν σε ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν και συνοδά νοσήματα» μας είπε ο κ. Καρβέλης.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, νοσηλεύονται περίπου 500 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid. Οι 90 από αυτούς νοσηλεύονται σε Μονάδες. Οι θάνατοι ασθενών με covid επίσης καταγράφουν ανοδική τάση, με τη συντριπτική πλειονότητα των θανόντων να είναι ηλικίας άνω των 70 χρόνων.

Στη χθεσινή, εβδομαδιαία έκθεσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας διατυπώνει συστάσεις τόσο προς τους ηλικιωμένους όσο και στον γενικό πληθυσμό. Ειδικότερα, υπενθυμίζει τη σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής και πρόληψης στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) αλλά και την έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να τους χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Απευθύνεται επίσης στον γενικό πληθυσμό, καλώντας σε ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα όταν πρόκειται να συναντήσουν άτομα ηλικιωμένα ή ευάλωτα, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού.

Από την ίδια έκθεση του ΕΟΔΥ προκύπτει αύξηση του ιικού φορτίου στο Ηράκλειο (+101%), στα Ιωάννινα (+65%), στην Ξάνθη (+62%), στην Πάτρα (+40%), στη Λάρισα (+39%) ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+21%), στη Θεσσαλονίκη (+18%) και στην Αλεξανδρούπολη (+17%).

Διαβάστε επίσης:

 

Μπάλος: Επέστρεψε στην παραλία η πλωτή εξέδρα για την ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών

Οι χλιδάτοι 4ήμεροι εορτασμοί για τον γάμο της χρονιάς στην Ινδία και οι αντιδράσεις για την προκλητική επίδειξη πλούτου

Έλεγχοι σε Καλαμπάκα και Έβρο για την πανώλη στα αιγοπρόβατα: Πώς μπήκε στην χώρα προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για 1,9 εκατ. φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις