Νέα επίθεση στη Γάζα: Στόχος ο «νούμερο 2» καταζητούμενος της Χαμάς

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 289 τραυματίστηκαν από την επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων, η οποία -σύμφωνα με το Τελ Αβίβ- είχε σαν στόχο τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς.

Γάζα

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι σε αδιέξοδο, ο Ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιθέσεις του στον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 289 τραυματίστηκαν από την επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων, η οποία -σύμφωνα με το Τελ Αβίβ- είχε σαν στόχο τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος θεωρείται ο ενορχηστρωτής της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν πει ότι ένας από τους σημαντικούς στόχους τους σε αυτήν την επιχείρηση είναι να εξουδετερώσουν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα, με τον Μοχάμεντ Ντέιφ, ένα όνομα που το έχετε ακούσει και άλλη φορά, να είναι στην κορυφή της λίστας» αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του Ισραηλινού Δικτύου ILTV.

Μαζί του ήταν και Ραφάα Σαλαμέχ δοικητής της ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς.

Οι δύο βρίσκονταν σε ένα χαμηλό κτίριο μεταξύ της περιοχής αλ Μαουάσι και της Χαν Γιουνίς, αλλά όχι στον καταυλισμό, σύμφωνα με τον IDF.

Κυνηγημένος από το Ισραήλ για περισσότερο από 25 χρόνια, ο Ντέιφ έχει επιβιώσει από πάνω επτά ισραηλινές απόπειρες δολοφονίας. Είναι «ενορχηστρωτής» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, και είναι γνωστός με τα προσωνύμια Επισκέπτης και Φαντομάς.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μπάλος: Επέστρεψε στην παραλία η πλωτή εξέδρα για την ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών

Οι χλιδάτοι 4ήμεροι εορτασμοί για τον γάμο της χρονιάς στην Ινδία και οι αντιδράσεις για την προκλητική επίδειξη πλούτου

Έλεγχοι σε Καλαμπάκα και Έβρο για την πανώλη στα αιγοπρόβατα: Πώς μπήκε στην χώρα προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για 1,9 εκατ. φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις