Γυναικοκτονία Αμφιλοχία: Το βίαιο παρελθόν του 43χρονου δράστη, τα δραματικά λεπτά πριν το φονικό

Σήμερα Δευτέρα 15/07/2024, η κηδεία της 36χρονης μητέρας ενός παιδιού, στην Αμφιλοχία.

Αμφιλοχία

Εχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο η γυναικτονία με θύμα την 36χρονη μητέρα ενός παιδιού και θύτη αλλά και αυτόχειρα τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας. Στο φως έρχονται συνεχώς νέες λεπτομέρειες για τη δολοφονία, με τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού να είναι τραγικές φιγούρες στην ιστορία.

Η κηδεία της 36χρονης είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 15/07/2024, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Ο 43χρονος έχει πυροβολήσει τουλάχιστον δύο φορές την εν διαστάσει σύζυγό του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι τη ζήλευε τρομερά και ότι την ξυλοκοπούσε, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο είχαν γίνει δύο καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 43χρονου. Το πιο πρόσφατο περιστατικό είχε καταγραφή μόλις την περασμένη εβδομάδα όταν ο 43χρονος χτύπησε την 36χρονη, αρνούμενος να δεχτεί τον χωρισμό τους και πιστεύοντας ότι έχει βρει άλλο σύντροφο.

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι η γυναίκα προσπάθησε έστω και την ύστατη ώρα να σωθεί, αλλά όταν έγινε το τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν ήδη πολύ αργά.

Ο κουμπάρος προσπάθησε να αποτρέψει το κακό

Ο κουμπάρος του ζευγαριού που μένει ακριβώς πάνω από το σπίτι της Αρετής, ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να αποτρέψει την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία. Μέσα στη νύχτα το τηλεφώνημα της 13χρονης κόρης του ζευγαριού, του έδειξε ότι το παιδί βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Η μικρούλα πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι ο μπαμπάς είχε πάει στο σπίτι και είχε μια καραμπίνα. Η γυναίκα μου κατέβηκε στον πρώτο όροφο, αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Λίγο αργότερα μπήκαμε στο σπίτι και τότε είδα τον Μπάμπη. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όπως μπορούσα. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο με την Αρετή το ακούσαμε. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Τότε του είπα “τι πας να κάνεις. Μην κάνεις καμιά βλακεία”. Ο Μπάμπης πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο, κατέβηκα και εγώ από τις σκάλες» αναφέρει ο κουμπάρος του ζευγαριού μιλώντας στο Star.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Ο κουμπάρος προσπαθεί να σταματήσει τον 44χρονο. Ακόμα και οι γείτονες άκουγαν τις φωνές. «Άκουγα φωνές, αλλά τι φωνές; Αντρικές φωνές. Καυγαδίζαν, άντρας με άντρα άκουγα εγώ» αναφέρει χαρακτηριστικά μια γειτόνισσα. Σαν να αισθανόταν το κακό που έρχεται, ο κουμπάρος προσπαθούσε να συγκρατήσει τον 44χρονο. Ο δράστης όμως δεν δίστασε να στρέψει την καραμπίνα και εναντίον του.

«Του ξαναείπα: «Τι πας να κάνεις;» Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. Στάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή. Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Θα «καούμε» μέχρι την Παρασκευή, που θα αγγίξει 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Πάτρα: Η ζέστη «στράβωσε» τις γραμμές του Προαστιακού, διακοπή δρομολογίων

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην «Π» ο Χάρης Δούκας, επί διήμερο στην Αχαΐα από σήμερα

Φιάσκο με τις επιδοτήσεις ρεύματος: Ζητούν από επιχείρηση της Πάτρας να επιστρέψει 988 ευρώ

Τη Δευτέρα η κηδεία της 36χρονης που δολοφονήθηκε στην Αμφιλοχία

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Αλλάζουν οι ισορροπίες για νέο αρχηγό – Ποιος υποστηρίζει ποιον

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ