Αιγιάλεια: Αντίδραση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ – Ο Δήμος ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης για το κατάστημα Ακράτας
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Αιγιάλεια η απόφαση για αναστολή λειτουργίας καταστημάτων των ΕΛΤΑ, με πρώτο αυτό της Ακράτας. Ο Δήμος ζητά την ανάκληση της απόφασης, κάνοντας λόγο για πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες.
Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) να προχωρήσει στο κλείσιμο ή την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων στην περιοχή εκφράζει ο Δήμος Αιγιαλείας, ζητώντας την άμεση ανάκληση της.
Η απόφαση, που ξεκινά με το κατάστημα ΕΛΤΑ Ακράτας, ελήφθη –όπως επισημαίνει η Δημοτική Αρχή– χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και προκαλεί ανησυχία και οργή στους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Παρέμβαση του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος έχει ήδη παρέμβει προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, ζητώντας αναστολή εφαρμογής της απόφασης και επανεξέταση των δεδομένων.
Το θέμα, όπως ανακοίνωσε, θα θέσει και στο επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα.
Στήριξη από την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εκφράσει ομόφωνα τη στήριξή της στα αιτήματα των Δήμων, ζητώντας την άμεση ανάκληση κάθε απόφασης αναστολής λειτουργίας καταστημάτων ΕΛΤΑ στα όρια της Περιφέρειας.
«Πλήγμα για την κοινωνική συνοχή»
Ο Δήμος τονίζει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων, ειδικά σε περιοχές όπως η Ακράτα, δεν αποτελεί απλώς διοικητική αναδιάρθρωση, αλλά σοβαρό πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την οικονομική δραστηριότητα και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες.
Η Αιγιάλεια, με τη γεωγραφική της πολυμορφία και την έντονη περιφερειακή διασπορά, χρειάζεται ενίσχυση υποδομών και όχι περαιτέρω συρρίκνωση, υπογραμμίζει η Δημοτική Αρχή.
«Δεν αντέχουμε άλλες απώλειες»
Ο Δήμος Αιγιαλείας δηλώνει πως θα συνεχίσει με κάθε θεσμικό μέσο να αντιδρά και να διεκδικεί τη διατήρηση της παρουσίας των ΕΛΤΑ στην περιοχή, σημειώνοντας πως η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλες απώλειες βασικών υπηρεσιών, μετά και το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και ΑΤΜ σε Αιγείρα, Σελιανίτικα και Άβυθο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Sonos μόλις παρουσίασε τον εξοπλισμό των ονείρων σας και ενσωματώνει το ChatGPT
Κυψέλη: Τα παιδιά κρατούν τις απαντήσεις που δεν δίνουν οι κατηγορούμενοι – Κρίσιμες οι καταθέσεις τους
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά πάνω από την κουζίνα ή στο ψυγείο
Ξεχάστε το σφουγγάρισμα: Τα υπερσύγχρονα Roomba Max 875 και Plus 678 αναλαμβάνουν δράση
Φωτιά στον Μύτικα Θήβας: 8 αεροσκάφη στη μάχη – 42 πυροσβέστες και 16 οχήματα
