Δημογλίδου για την υπόθεση 39χρονης: Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η γυναίκα
«Το επικρατέστερο σενάριο που ελέγχουν οι αστυνομικοί είναι η απόσπαση κάποιου χρηματικού ποσού από το υποκατάστημα της τράπεζας, χωρίς βέβαια και αυτό να έχει πλήρως διακριβωθεί»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης και της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για την έκρηξη έξω από υποκατάστημα τράπεζας που είχε σαν αποτέλεσμα μία 39χρονη να αφήσει την τελευταία της πνοή.
Μετά και την έφοδο στο σπίτι όπου διέμενε στα Λαδάδικα, κατά την οποία βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές, οι αστυνομικοί «αναζητούν στοιχεία για το πού ακριβώς θα τοποθετούνταν ο μηχανισμός», όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, αφού «δεν γνωρίζουμε αν ήθελε όντως στο συγκεκριμένο σημείο να βάλει τον μηχανισμό».
«Το επικρατέστερο σενάριο που ελέγχουν οι αστυνομικοί είναι η απόσπαση κάποιου χρηματικού ποσού από το υποκατάστημα της τράπεζας, χωρίς βέβαια και αυτό να έχει πλήρως διακριβωθεί», ανέφερε η κυρία Δημογλίδου στην ΕΡΤ.
Η 39χρονη «είναι γνώριμη των αρχών ασφαλείας η συγκεκριμένη γυναίκα. Έχει απασχολήσει με διάφορα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο παρελθόν την ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη. Στο παρελθόν έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η γυναίκα».
«Στην αρχή οι πληροφορίες δεν ήταν πολλές και προσπαθούσαν από τον τραυματισμό της να διαπιστώσουν αν η ίδια είχε τοποθετήσει τον μηχανισμό. Κατά κάποιο τρόπο αυτό έχει ξεκαθαρίσει για τους αστυνομικούς, ότι σχετίζεται άμεσα με αυτή την ενέργεια που είχε στόχο το υποκατάστημα τράπεζας», συμπλήρωσε.
«Πρέπει να διαπιστώσουμε αν αυτή η γυναίκα κινήθηκε μόνη της από την προσωρινή της κατοικία μέχρι το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός. Εξετάζεται η συμμετοχή άλλων ατόμων για την κατασκευή και τη μεταφορά του εκρηκτικού μηχανισμού», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.
Για το αν συνδέονται προηγούμενες εκρήξεις σε ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα, η κυρία Δημογλίδου απάντησε: «σε κάθε τέτοια περίπτωση αναζητούμε και υποθέσεις του παρελθόντος που δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες».
Βρέθηκαν εκρηκτικά στο σπίτι – Αναζητείται ο ενοικιαστής
Νωρίτερα, κατά την έφοδο στο διαμέρισμα που βρίσκεται στα Λαδάδικα, στο οποίο διέμενε η 38χρονη, κατά την εκτίμηση του ΤΕΕΜ, βρέθηκαν εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, οκτώ κοινοί πυροκροτητές, καθώς επίσης και μικρή ποσότητα ΤΝΤ. Συνολικά, οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για ένα κιλό εκρηκτικά. Το σπίτι είχε νοικιάσει την Τετάρτη, ως Airbnb, άτομο, το οποίο και αναζητείται.
Έβαλε τον μηχανισμό στην τράπεζα και επέστρεψε να ελέγξει το φιτίλι
Σύμφωνα με πληροφορίες η 39χρονη ήταν το πρόσωπο που είχε βάλει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα και στη συνέχεια άναψε το φιτίλι και απομακρύνθηκε. Ωστόσο δεν άκουσε να γίνεται έκρηξη και γύρισε πίσω να δει αν τα είχε κάνει όλα σωστά. Τη στιγμή που επέστρεψε, ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε και τη σκότωσε.
Η 39χρονη είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και κυρίως για ληστείες. Επίσης είχε απασχολήσει τις αρχές για νομοθεσία περί εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, ναρκωτικά, τοκογλυφίες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Μεταξύ άλλων είχε συλληφθεί το 2021 μαζί με έναν άντρα και είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία (στο σακίδιο της είχε Καλάσνικοφ), ναρκωτικά και υπόθαλψη εγκληματία.
Η έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Υπενθυμίζεται ότι η φονική έκρηξη σημειώθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ως αποτέλεσμα είχε να ακρωτηριαστεί η 39χρονη γυναίκα. Της έγινε ΚΑΡΠΑ, διασωληνώθηκε αμέσως και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.
Ένοικοι της πολυκατοικίας είπαν πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νόμιζαν πως έγινε σεισμός. Αυτήκοος μάρτυρας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Γύρω στις 5:10 τα ξημερώματα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, τρομοκρατήθηκα. Όλη η γειτονιά βγήκε στα μπαλκόνια επικράτησε πανικός, δεν είχα καταλάβει τι συνέβη, μετά από λίγο άρχισα να βλέπω καπνούς από το στενό, όχι όμως φωτιά και εκεί κατάλαβα τι συνέβη».
Διαβάστε επίσης
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία-σοκ και ερωτήματα για τον ρόλο της 39χρονης νεκρής ΒΙΝΤΕΟ
Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα από έκρηξη έξω από τράπεζα – Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία
Νέα δημοσκόπηση της GPO: Ανοδική τροχιά για τη ΝΔ, παραμένει χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφιακό “φακέλωμα” για όλα τα ακίνητα: Έρχεται το νέο ηλεκτρονικό μητρώο ΜΙΔΑ της ΑΑΔΕ
Πάτρα: Άγρια επίθεση στην Ακτή Δυμαίων – Μαχαιρώθηκε 30χρονος άνδρας
Επιχείρηση στο κέντρο της Πάτρας: Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News