Fexting: Μπορεί το μυστικό της Jill Biden να βοηθήσει τη σχέση σου;

Όταν η Πρώτη Κυρία μιλά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι τουλάχιστον να την ακούσεις, γιατί ίσως έχει να σου προσφέρει μία μικρή δόση σοφίας. Τουλάχιστον στην περίπτωση της Jill Biden.

fexting Φωτογραφία από Chermiti Mohamed (pexels.com)

Proceed with caution, εν ολίγοις, προχώρα με σύνεση στο περιεχόμενο που σου έχω για σήμερα.

Όταν είδα για πρώτη φορά τον όρο fexting, αρχικά δεν είχα ιδέα σε τι αναφερόταν και όταν έμαθα, ήμουν αρκετά έως πάρα πολύ διστακτική στο εάν και κατά πόσο μία τέτοια πρακτική μπορεί να βοηθήσει μέσα σε μία σχέση ή εάν είναι οριακά επικίνδυνο να την κάνει χειρότερη.

Τι είχε δηλώσει για το fexting η Jill Biden

Όταν η Πρώτη Κυρία μιλά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι τουλάχιστον να την ακούσεις, γιατί ίσως έχει να σου προσφέρει μία μικρή δόση σοφίας.

Η τωρινή Πρώτη Κυρία, η Jill Biden δηλαδή, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar πως εκείνη και ο Joe Biden χρησιμοποιούν το fexting ως έναν τρόπο να αντιμετωπίζουν τις διαμάχες που έχουν οι δυο τους, χωρίς να τους παίρνουν χαμπάρι οι σεκιούριτι του Λευκού Οίκου.

Και εάν σκεφτείς πως είναι παντρεμένοι εδώ και 40+, ίσως να γνωρίζουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς!

via GIPHY

Τι ακριβώς είναι το fexting

Ετυμολογικά να το δεις, η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό του fight και του text, εκφράζει δηλαδή τον τσακωμό μέσω μηνυμάτων.

Δεν είναι κάτι καινούριο εάν σκεφτεί κανείς πως, ηθελημένα ή ασυνείδητα τελείως, χρησιμοποιούμε αυτή την τακτική μέσα στις σχέσεις μας και μάλιστα, όταν περνάμε μία φάση τσακωμού είτε με τον σύντροφό μας είτε με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Προσωπικά, ήμουν πάρα, πάρα, ΠΑΡΑ πολύ διστακτική με αυτή την πληροφορία, γιατί νιώθω πως τα μηνύματα είναι ένα επικίνδυνο μέσο επικοινωνίας σε στιγμές έντασης, γιατί μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο drama από αυτό που πάνε να λύσουν, όπως επίσης είναι εύκολο να ενισχύσουν την ασυνεννοησία και τις παρανοήσεις μεταξύ δύο ανθρώπων.

fexting

Φωτογραφία από Andrea Piacquadio (pexels.com)

Τα πιθανά οφέλη του fexting

Ας κρατήσουμε όμως, ανοιχτό μυαλό, γιατί – όπως με όλα τα πράγματα σε αυτή τη γη – έτσι και με το fexting είναι το πώς θα το χρησιμοποιήσεις αυτό που θα καθορίσει τα αποτελέσματα. Και με βάση τα όσα είπε η Jill, μπορεί να έχει οφέλη.

Έχεις περισσότερο χωροχρόνο να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου

Σε αντίθεση με το να τσακώνεσαι και να διαφωνείς face-to-face, στα μηνύματα δεν είσαι «αναγκασμένη» να απαντήσεις αμέσως, εκφράζοντας κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα χειρότερα τον καβγά. Με τα μηνύματα υπάρχει αυτός ο χωροχρόνος να διαχειριστεί ο καθένας τα συναισθήματά του και να αποκτήσει μία ψυχραιμία απαραίτητη για την επίλυση των όποιων θεμάτων μπορεί να έχουν προκύψει.

Αποφεύγεις να πεις κάτι που αργότερα θα μετανιώσεις

Έχω υποπέσει αμέτρητες φορές σε αυτό το ατόπημα και η αλήθεια είναι, πως χρειάζεται πολύ ενσυνείδητη προσπάθεια, για να είσαι ακριβής με όσα λες και να μην δηλώσεις κάτι που αργότερα είναι σίγουρο πως θα μετανιώσεις. Μέσω των μηνυμάτων, και μόνο με τον χρόνο που χρειάζεται για να πληκτρολογήσεις κάτι, μπορεί να το σκεφτείς διπλά εάν είναι ωφέλιμο για την επίλυση της διαφωνίας.

Αυτά είναι τα βασικότερα οφέλη που μπορείς να έχεις με το fexting, για να κάνω όμως, τον δικηγόρο του διαβόλου, ακόμα και face-to-face να είσαι, είναι το πιο ενήλικο και φυσιολογικό πράγμα να ζητήσεις από τον σύντροφό σου χωροχρόνο και απόσταση που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις και να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να επανέλθεις με περισσότερη ψυχραιμία. Άρα, δεν πείθομαι και τόσο εάν ρωτάς εμένα!

 

Αρνητικές επιπτώσεις του fexting

Ίσως και να είμαι προκατειλημμένη, όμως κάπως οι αρνητικές επιπτώσεις του fexting μοιάζουν πιο ισχυρές στα δικά μου μάτια.

Μπορεί να δυσκολευτείς να καταλάβεις τον σύντροφό σου

Όταν δεν μπορείς να δεις τη γλώσσα σώματος του συντρόφου σου ή να ακούσεις τον τόνο της φωνής του, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια παρανόηση, να θεωρήσεις πως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα ή πως εκείνος είναι πιο ειρωνικός από αυτό που ισχύει. Αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις.

Μπορεί να υπάρξει ακόμα περισσότερη ασυνεννοησία

Όσο προσεκτική και εάν είσαι, το να τσακώνεσαι μέσω μηνυμάτων και να παρεξηγείς αυτά που διαβάζεις στην οθόνη σου, είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας. Οι κατά πρόσωπο συζητήσεις μπορούν να ξεκαθαρίσουν σαφέστερα το πού ακριβώς στέκεσαι και εσύ και ο σύντροφός σου, έχοντας και μία διαφορετική αμεσότητα ερωταπαντήσεων που θα βοηθήσουν στην αποφυγή παρεξηγήσεων.

Τώρα βέβαια, για να κάνω ξανά τον δικηγόρο του διαβόλου, είναι σημαντικό στην επικοινωνία και την επίλυση των διαφωνιών το πόσο έχετε εξελιχθεί ως άνθρωποι και οι δύο, το πόσο ευερέθιστοι είστε απέναντι σε πράγματα που κάνουν trigger τα παρελθοντικά σας τραύματα, πόση συναισθηματική ασφάλεια και εμπιστοσύνη έχετε χτίσει ανάμεσά σας. Γιατί εάν αυτή είναι η πραγματικότητά σας, δεν πρόκειται να παρεξηγείτε το καθετί που υπάρχει σε ένα μήνυμα.

fexting-sxesi

Φωτογραφία από Andres Ayrton (pexels.com)

Εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφωνιών

Το πώς ακριβώς ένα ζευγάρι επιλύει τις διαφωνίες και τις διαφορές του είναι ένα τόσο κομβικής σημασίας χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει μία σχέση να πετύχει και να κρατήσει στον χρόνο ή να τη ρίξει μέσα σε δευτερόλεπτα στα Τάρταρα.

Συνδέεται άμεσα με το πώς έχει εξελιχθεί συναισθηματικά το κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά και το πόση ενσυναίσθηση και θέληση για κατανόηση μπορεί να επιδείξει στην άλλη πλευρά.

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφωνιών:

1. Ορίστε ένα χρονικό διάστημα συζήτησης

Αντί να τραβάτε και να σέρνετε ένα πρόβλημα μέσα σε κάθε στιγμή της σχέσης σας, ορίστε έναν χρόνο, όπου με ψυχραιμία και καθαρότητα μυαλού, θα μπορέσετε να συζητήσετε για τις διαφωνίες σας, να εκφράσετε τι σας έχει προβληματίσει, χωρίς κατηγορίες και ενοχές, αλλά σε ένα πλαίσιο συναισθηματικής ασφάλειας.

2. Ψυχοθεραπεία

Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι τόσο για το ζευγάρι ως σύνολο όσο και για την κάθε πλευρά ξεχωριστά. Ένας ειδικός ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε νέες μεθόδους επικοινωνίας, να δείτε διαφορετικές οπτικές γωνίες, να αποκτήσετε ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Και φυσικά, το σημαντικότερο, πώς να διαφωνείτε με υγιή τρόπο.

3. Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε

Υπάρχουν και εκείνες οι φορές που δεν είναι σημαντικό ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αφού μπορεί να μην υφίσταται κάτι στη λογική άσπρο-μαύρο. Δεν είναι απαραίτητο πως θα συμφωνείτε σε όλα, οπότε μπορείτε απλά να αποδεχτείτε πως ένα συγκεκριμένο σημείο συζήτησης θα είναι πάντα διαφορετικό για την κάθε πλευρά.

Με πληροφορίες από theeverygirl.com

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ