Πάτρα: Διευρεύνηση σε βάθος με εντολή Θεοδωρικάκου, μετά την αποκάλυψη της «Π» για την κακοποίηση 35χρονου – ΦΩΤΟ
Οι εικόνες που κάνουν από το πρωί τον γύρο στα διαδικτυακά ΜΜΕ, προκάλεσαν την κινητοποίηση και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εντολή του υπ. Τάκη Θεοδωρικάκου, για διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης.
Τα άμεσα αντανακλαστικά της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, αλλά και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για το απίστευτο περιστατικό ρατσισμού και απανθρωπιάς σε βάρος 35χρονου ρομά, στην Πάτρα, που αφού τον έβαλαν να πει γονατιστός τα Κάλαντα του έβαλαν φωτιά στο παντελόνι!
Οι σκηνές σοκάρουν, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας. Ενήλικος ρομά, 35 περίπου ετών, υποχρεώθηκε να πει τα κάλαντα -για να κερδίσει μερικά χρήματα- με κάποιους ξέροντας καλά ότι πρόκειται για άτομο «μειωμένης αντίληψης» βρήκαν την ευκαιρία να περιγελάσουν!
Αυτό που συνέβη, το πρωί του Σαββάτου, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να τα πει. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα!
Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί.Ενας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά!



Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ο ναός Αγίου Βασιλείου στο Μαζαράκι συμπλήρωσε 120 χρόνια από τη θεμελίωσή του ΦΩΤΟ
ΑΕΚ Άρης Κανάλι: Ποιο δείχνει ζωντανά τον αγώνα και τι ώρα το Σάββατο
Γιατί το iPhone κοστίζει περισσότερο από ένα iPad
Η εθελοντική δράση «Μία μέρα για την ακτή» στην Αλυκή Αιγίου ΦΩΤΟ
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
