Πάτρα: Η Τζωρτζίνα θα είχε σωθεί αν είχαν ακούσει την «κραυγή» από το Ρίο

Η Τζωρτζίνα χάθηκε άδικα, επιμένουν πηγές στο Νοσοκομείου Ρίου. Υπάρξη βίντεο που αποδεικνύει πόσο ήρεμη ήταν η 9χρονη με το δήθεν πρόβλημα υγείας της να έχει αντιμετωπιστεί.

ΠΑΤΡΑ

Ηθελε να βλέπει τι γίνεται γύρω της. Οσο και αν η κουκούλα και οι πάνοπλοι αστυνομικοί… της έκοβαν τη θέα. Δείχνει μα νιώθει «ύαινα», έτοιμη να αντιμετωπίσει τους πάντες. Ακόμη κι αν θεωρούνται «λιοντάρια».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Φουρτούνα» στη ψυχή της – Τι και πως μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο

Κάπως έτσι φέρεται η Ρούλα Πισπιρίγκου. Το βλέμμα της, στη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά την προσαγωγή της δείχνει το τι θα συμβεί και πως στο μυαλό της σχεδιάζει το πως θα κινηθεί από δω και στο εξής.

Το «θεριό» είναι στο κλουβί και ξέρει ότι δεν μπορεί να βγει. Ομως δεν παύει να ‘ναι «θεριό»! Μέχρι και οι αστυνομικοί έχουν πάθει σοκ με τη γυναίκα, που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη της με το περιβόητο special K. (στις αρχές του μιλένιουμ η κεταμίνη χρησιμοποιείτο και ως ναρκωτικό από χρήστες που δεν έβρισκαν κοκαίνη ή ηρωίνη). Αστυνομικός της ΓΑΔΑ έκανε τον σταυρό του αναλογιζόμενος την συμπεριφορά της. «Οταν μιλάμε για την Τζωρτζίνα, στέκεται με ψυχραιμία και απάθεια. Λες και δεν έχει χάσει παιδί. Οταν όμως αναφερόμαστε σ’ αυτήν και ρωτούμε για το πώς το έκανε… άλλαζε! Απαντούσε και αρνείτο τα πάντα. Με διάφορες δικαιολογίες».

Μέχρι και χθες το βράδυ όμως δεν είχε πει το παραμικρό. Χαρακτηριστικός ο διάλογος που της αποδίδεται με αστυνομικό:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ξέρεις την ουσία κεταμίνη;

ΡΟΥΛΑ: Φυσικά. Διάβασα στο ίντερνετ ότι έχει βρεθεί κεταμίνη, και το έψαξα στο google.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Εσυ την χορήγησες στο παιδί;

ΡΟΥΛΑ: Φυσικά και όχι. Και να ρωτήσω κάτι. Γιατί φέρατε εμένα εδώ; Οταν ο κ. Ράικος μίλησε για κεταμίνη; Θα ζητήσω επανέλεγχο της εξέτασης. Δεν καταλαβαίνω γιατί με κατηγορείτε.

Δεν «σπάει» η Ρούλα Πισπιρίγκου – Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ παραμένει ψυχρή και απόμακρη

Η «ΑΝΑΚΡΙΣΗ»…ΚΑΙ ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ»
Οι αστυνομικοί τυπικά δεν μπορούν να κάνουν ανάκριση. Καθώς ήδη έχει απαγγελθεί κατηγορία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα… την ανέλαβε ο Ανακριτής. Μόνο ο τελευταίος έχει τύποις δικαίωμα να ρωτά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά. Και το ερώτημα είναι… «ξέρει τι έχει κάνει»; Λένε, πάντως, πόσο καλά παίζει «τη θεατρική της παράσταση»! Θα ομολογήσει; Κανείς δεν το γνωρίζει. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από το γραφείο του Ανακριτή παίρνοντας προθεσμία μέχρι την προσεχή Δευτέρα για να απολογηθεί. Γνωρίζει ότι θα προφυλακισθεί, όμως δείχνει να επιμένει στον ισχυρισμό της.

Αλλωστε και σε συγγενικά της πρόσωπα τα ίδια είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με όσα με κατηγορούν».

Τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή στηρίζουν την Ρούλα Πισπιρίγκου. Και οι δύο δήλωσαν πως δεν πιστεύουν πως η Ρούλα έκανε κάτι τέτοιο και πως… ήταν η καλύτερη μάνα του κόσμου!

Παπαδημητριάδης στην «Π» για την υπόθεση Πισπιρίγκου: «Μακιαβελικοί οι θάνατοι των κοριτσιών»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Η Τζωρτζίνα θα ζούσε αν υπήρχε παρέμβαση από τον Απρίλιο
Θα πρέπει να τονιστεί πως ενώ η υπόθεση έχει προχωρήσει, κανείς γιατρός από την Πάτρα δεν έχει ακόμα καταθέσει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως στο Νοσοκομείο Ρίου υπάρχει και βίντεο που αποδεικνύει πόσο ήρεμη ήταν η Τζωρτζίνα και πως το πρόβλημα υγείας, που δήθεν αντιμετώπιζε, είχε αντιμετωπιστεί.

Επίσης στελέχη του Νοσοκομείου επιμένουν πως η Τζωρτζίνα χάθηκε άδικα. Πως αν δηλαδή είχαν κινητοποιηθεί από τότε οι Αρχές, μετά το δεύτερο τηλεφώνημα που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το οποίο προειδοποιούσε ότι… «κάτι δεν πάει καλά», το παιδί δεν θα κατέληγε από τα χέρια της ίδιας του της μάνας.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ
Υπάρχει, στο μεταξύ, ένορκη κατάθεση νοσηλεύτριας, για να «δέσει» την περίεργη συμπεριφορά της λεγόμενης και «Πατρινής Μήδειας»: «Ημουν η πρώτη που είδε όταν πέθανε η Τζωρτζίνα στο Νοσοκομείο Παίδων. Ερχόταν προς το μέρος μου με αργά βήματα. Νόμιζα ότι θα μου ζητούσε κάποιο σεντόνι. Εκείνη μου ανήγγειλε το θάνατο. Δεν έχω ξανασυναντήσει μάνα να χάνει το παιδί της και να έχει τέτοια απαθή συμπεριφορά»!

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ;
Ο Μάνος Δασκαλάκης , ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρίσκεται σε κατάσταση «σοκ». Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενημερώθηκε χθες το πρωί ότι απολύθηκε από τη δουλειά του σε Φαρμακοπθήκη , όπου εργαζόταν ως οδηγός. Το ίδιο και η αδερφή της. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου εργαζόταν σε ψησταριά της Κάτω Αχαΐας, όπου της ζητήθηκε να διευκολύνει την επιχείρηση, υποβάλλοντας την παραίτησή της. Ψήστης είναι και ο πατέρας της, ωστόσο, δεν ακούστηκε κάτι για τον Ανδρέα Πισπιρίγκο. Η Δήμητρα απευθύνθηκε σε γνωστούς και φίλους αναζητώντας άλλη δουλειά για να εξασφαλίσει ένα εισόδημα, προκειμένου να στηρίξει και την αδερφή της!

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΚΕΤΑΜΙΝΗ
Την ίδια ώρα που οι διωκτικές αρχές ερευνούν τον τρόπο με τον οποίον προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, με την οποία φέρεται να δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα! Η συγκεκριμένη ουσία, το περιβόητο special K, δεν πωλείται σε φαρμακεία, ενώ όταν χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς–ψυχιατρικούς σκοπούς, όπως σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, η χορήγηση γίνεται μόνο εντός νοσοκομείου και συνήθως σε εισπνεόμενη μορφή και σε ενήλικες.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρμόδιοι είναι, είτε να είχε προμηθευτεί το σκεύασμα από κάποιον γνωστό της σε εταιρεία, είτε να υπήρξε πλαστογραφία συνταγογράφησης, είτε να της την έδωσε κάποιος γνωστός της κτηνίατρος. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι τα βρίσκεις… ακόμη και στο διαδίκτυο. Επίσης διερευνάται μήπως και το προμηθεύτηκε με «κόλπο» ή παραπλανώντας, από την φαρμακευτική εταιρεία, στην οποία τότε εργαζόταν ο Μάνος και ο πεθερός της.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία της δικογραφίας
Συγκλονιστικά στοιχεία που συμπληρώνουν καρέ–καρέ το πάζλ του θανάτου τις 9χρονης Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», στις 29 Ιανουαρίου 2022, αποτυπώνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία–η οποία είναι περίπου 2 κούτες–αποτυπώνονται αναλυτικά στο διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών αρχών και πραγματικά συγκλονίζουν.

* Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθε φορά που συνόδευε τη κόρη της σε νοσοκομείο ζητούσε πάντα ένα μονόκλινο δωμάτιο και ρώταγε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό, δήθεν για να γνωρίζει αν μπορεί να αφήνει με ασφάλεια τα πράγματά της, χωρίς να κινδυνεύει από κλοπές.

* Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της, είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Μάλιστα, τους είχε ενημερώσει ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα στο παιδί μέσω γαστροστομίας!

* Κατά το πρώτο 24ωρο νοσηλείας της στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο. Ωστόσο, το δεύτεροη εικόνα αλλάζει ξανά. Το κοριτσάκι παρουσιάζει πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3, 5 λεπτών, που οι γιατροί αντιμετώπισαν. Ομως, από τις 28 ως τις 29 Ιανουαρίου, η 9χρονη εμφανίζει συνεχώς μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια. Εν τέλει, παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη πάλι στην ΜΕΘ, διασωληνώθηκε αλλά λίγο αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το χρονικό της αποκάλυψης από την εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Ηταν μεσημέρι της 3ης Φεβρουαρίου. Είχαν περάσει λίγες ώρες από την κηδεία της Τωρτζίνας Δασκαλάκη. Στο messenger λαμβάνουμε ένα μήνυμα: «Τα σκότωσε η μάνα τα παιδιά. Σύνδρομο Μυνχάζουεν διά αντιπροσώπου». Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ποιος ήταν ο αποστολέας. Επικοινωνούμε αμέσως με γιατρό, γνωστό επιστήμονα που είχε ασχοληθεί με την περίπτωση της Ιριδας
ΕΡ.: «Πως την βλέπεις τη μάνα»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Εσύ πως την βλέπεις»;

ΕΡ.: Δεν ξέρω. Περίεργο όλο αυτό. Βλέπεις σύνδρομο Μινχάουζεν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εσύ που το ξέρεις αυτό; Που το βρήκες; Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Ψάχνουμε. Αυτό μόνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα ευχόμουν η νεκροψία της Τζωρτζίνας να γίνει στην Πάτρα. Και όχι στην Αθήνα. Μόνο αυτό προς το παρόν.

Επικοινωνούμε και με άλλο γιατρό που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Η πληροφορία απαιτεί διασταύρωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατρέ μην με περάσεις για τρελό. Τι γίνεται; Τρεις θάνατοι; Στέκει; Να σε ρωτήσω κάτι ευθέως; Και μην με περάσεις για τρελό. Βλέπεις σύνδρομο Μινχάουζεν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δια αντιπροσώπου.

Ημασταν πλέον βέβαιοι ότι κάτι συνέβη. Αποφασίσαμε να γράψουμε για «άγγελο θανάτου», γιατί ξέραμε ότι το χέρι που σκότωνε ήταν αυτό που η Τζωρτζίνα έβλεπε ως άγγελο πάνω από το κεφαλάκι της. Επιμείναμε στο ρεπορτάζ μας. Και 3 ημέρες αργότερα, άρχισε να ασχολείται… και η Αθήνα.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments