Πάτρα: Καθολική αδιαφορία για 106 μαθητές ΑμεΑ – Συμβολική κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Συμβολική κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πάτρας για το κτιρικκό πρόβλημα που χρονίζει.

Πάτρα: Καθολική αδιαφορία για 106 μαθητές ΑμεΑ - Συμβολική κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Η συμβολική κατάληψη του ειδικού σχολείου με λίγους συμμετέχοντες

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕK) Αχαΐας, με βασικό αίτημα την εξεύρεση λύσης στο χρόνιο κτιριακό ζήτημα, μέσω συμβολικής κατάληψης του σχολείου, για ένα πρόβλημα που χρονίζει και έχει πλέον καταστεί εφιαλτικό για τα παιδιά με βαριές, πολλαπλές αναπηρίες και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ομως, ενώ είχε καλέσει όλους τους βουλευτές Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κανένας δεν παρέστη στην κινητοποίηση. «Μάς θλίβει βαθύτατα η αδιαφορία παραγόντων» ανέφεραν, ο πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος και Βασιλική Μπασκούτα.

Ο σύλλογος πάντως, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, με εντονότερους ρυθμούς μέχρι την κατασκευή σύγχρονου κτιρίου που θα πληροί τους όρους ασφαλείας και προσβασιμότητας, αλλά και τις κατάλληλες προδιαγραφές για ένα Ειδικό σχολείο, λειτουργικό και φιλικό σε παιδιά ΑμεΑ. Απαιτεί δε, έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την άμεση παραχώρηση του α’ ορόφου του, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το σχολικό συγκρότημα, καθώς και την επισκευή και βελτίωση του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα παιδιά πρέπει να κάνουν μάθημα σε ένα στοιχειωδώς καλύτερο περιβάλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Τέρμα στον εμπαιγμό και σεβασμός στα ΑμεΑ» σημειώνουν.

Oi γονείς, ωστόσο, ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της Α’ Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας και διευθυντή του σχολείου Σπύρο Ψαρρά, τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και τον πρόεδρο της Αντώνη Χαροκόπο και το Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και ΝΥ Αχαΐας «Μιτος».

«Να στεγαστούν οι 106 μαθητές»

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος, απέστειλε επιστολή στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα  Μιχαηλίδου, με την οποία ζητά τον άμεσο ορισμό συνάντησης μαζί της και με τη συμμετοχή εκπροσώπων ΑμεΑ, Εθνικού Ιδρύματος και Ομοσπονδίας Κωφών, όπως και του Συλλόγου Γονέων και Εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Αμεα καλεί τους βουλευτές Αχαΐας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τους φορείς της κοινωνίας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματα του σχολείου. «Να παραχωρηθούν οι αίθουσες και του α’ ορόφου εκτός του ισογείου στο οποίο στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ στην Πάτρα, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των 106 μαθητών του. Να διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος της δομής (στέγαστρο, καθιστικά, προσβασιμότητας, δαπεδόστρωση κ.ά.) και να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την εξεύρεση οικοπέδου προς κατασκευή κτιρίου» υπογραμμίζει ο κ. Χαροκόπος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ