Πάτρα – Προαστιακός: Πότε ξαναμπαίνει το τρένο στις ράγες;

Υπενθυμίζεται ότι το συνεργείο που έκανε εργασίες αφαίρεσης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, έκοψε την οπτική ίνα που διέρχεται από την οδό Γούναρη, καθώς κανείς δεν είχε λάβει υπόψη του αυτό το δεδομένο.

προαστιακός

Αποκαταστάθηκε χθες η βλάβη που προκλήθηκε στο δίκτυο οπτικών ινών της Cosmote στην οδό Γούναρη, από το συνεργείο που πραγματοποιεί το έργο συντήρησης της γραμμής του Προαστιακού της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι το συνεργείο που έκανε εργασίες αφαίρεσης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, έκοψε την οπτική ίνα που διέρχεται από την οδό Γούναρη, καθώς κανείς δεν είχε λάβει υπόψη του αυτό το δεδομένο.

Λόγω της βλάβης, το Κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων στο παλιό λιμάνι δεν είχε σύνδεση με το διαδίκτυο μέχρι και χθες και αδυνατούσε να εξυπηρετεί το κοινό που απευθύτεται στα άλλα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, στο Ρίο, στην Παραλία, στη Μεσσάτιδα και στα Βραχνέικα.

Το έργο αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής, αυτή την στιγμή εξελίσσεται μεταξύ του κεντρικού σταθμού του ΟΣΕ στην πλατεία Τριών Συμμάχων και της οδού Γούναρη. Η παλιά σιδηροδρομική γραμμή έχει ξηλωθεί, μαζί με τις σάπιες και σπασμένες τραβέρσες, και το υπόστρωμα εδάφους έχει καθαριστεί.

Θα ακολουθήσει επίστρωση χαλικιού για να τοποθετηθούν στη συνέχεια νέες σιδηροτροχιές και τσιμεντένιες τραβέρσες που θα προσφέρουν ένα επαρκές επίπεδο σταθερής και ασφαλούς κίνησης των συρμών του Προαστιακού.

Να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση της γραμμής προβλέπεται να γίνει μέχρι την οδό Γούναρη, αλλά όπως πληροφορείται η «Π» από έγκυρες πηγές, ο ΟΣΕ κάνει προσπάθειες προκειμένου να επεκτείνει το συμβατικό αντικείμενο του έργου αυτού μέχρι τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, όπως εισηγούνται και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Το έργο εξυγίανσης της γραμμής θα συνεχιστεί από τον Ιούνιο και μετά, από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, με στοχευμένες εργασίες επιδιόρθωσης και ανάταξης της γραμμής, και όπου διαπιστωθεί ανάγκη θα γίνει ακόμα και αντικατάσταση τμημάτων της σιδηροτροχιάς.

Το πρόγραμμα των εργασιών προβλέπει ότι η διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού θα ισχύει μέχρι τις 2 Ιουνίου και από την επομένη ημέρα, το τρένο θα ξαναμπεί στις ράγες του νότιου κλάδου.

Λόγω των εργασιών, τα δρομολόγια του Προαστιακού προς τον νότιο κλάδο (Κάτω Αχαΐα) έχουν αντικατασταθεί μέχρι νεωτέρας από λεωφορεία της Hellenic Train, ενώ έχει αλλάξει και το ωράριο των τρένων προς την πλευρά του Ρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Ο δράστης είχε βουτήξει το κεφάλι της 40χρονης μέσα σε χλωρίνη όταν ήταν έγκυος

Δυτική Ελλάδα: Απείλησε τα αδέλφια του με σκεπάρνι, γυναίκα έβγαλε μαχαίρι στον σύζυγό της

Λαμία: 63 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα BINTEO

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός

Κύπρος: Φάρσα για βόμβες σε σχολεία