Πατρινό Καρναβάλι: Θετική η αποτίμηση των ελέγχων

Η σύσκεψη των Αρχών για την κορύφωση των εκδηλώσεων – Το γενικό συμπέρασμα ήταν μία σαφώς καλύτερη εικόνα σε θέματα υγείας και με παραβατικότητας

Πατρινό

Θετικό πρόσημο είχε η αποτίμηση των πεπραγμένων από τους ελέγχους που έγιναν στην αγορά της Πάτρας κατά την περίοδο κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, συγκάλεσε σύσκεψη – χθες το απόγευμα – όπου έλαβαν μέρος η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Αννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Τάσος Γιατράς και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, της Αστυνομίας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των διευθύνσεων Ανάπτυξης κ.ά.

Στον απολογισμό των πεπραγμένων, ο κ. Ζαΐμης τόνισε πως έχει θετικό πρόσημο, πλην όμως, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα της συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι φέτος υπήρξε σημαντικός περιορισμός στην παράνομη διάθεση μαυροδάφνης από περιφερόμενους μικροπωλητές. Οπως είπε ο κ. Ζαΐμης, δεν διαπιστώθηκε σχεδόν καθόλου παραβατικότητα και αυτό οφείλεται στους αυστηρούς ελέγχους που έγιναν σε όλη την αλυσίδα της αγοράς, καθώς και στα μηνύματα που εστάλησαν στα διάφορα κανάλια διάθεσης από πολύ νωρίς.

Πατρινό

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης

Επίσης, στα θετικά καταγράφηκε η απουσία νέων κρουσμάτων μηνιγγίτιδας κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο, όπως επίσης και περιστατικών σαλμονέλας, γεγονός που έδειξε ότι οι έλεγχοι που έγιναν προληπτικά σε χώρους συνάθροισης και εστίασης, είχαν αποτέλεσμα.

Υπήρξαν ωστόσο και φέτος πολλά περιστατικά μέθης σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών, κάτι που όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή η Αστυνομία.

Ο κ. Ζαΐμης τόνισε ότι φέτος ήταν βελτιωμένη και η εικόνα στο θέμα των παράνομων ψησταριών από πλανόδιους. Το φαινόμενο δεν καταπολεμήθηκε, αλλά περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον έξω από καταστήματα.

«Εγώ πρότεινα -και νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία σε αυτό- να ζητήσουμε, αφού θα έχουμε αποτυπωμένα τα συμπεράσματα του φετινού Καρναβαλιού, να κάνουμε μια διεξοδική συζήτηση με τον διοργανωτή του θεσμού, δηλαδή με τον Δήμο Πατρέων» τόνισε ο κ. Ζαΐμης ο οποίος δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι ο ίδιος προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για να συζητήσουν μαζί κάποιες προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη και να επιδιώξουν από κοινού, τη στήριξη του θεσμού τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο θεσμικών παρεμβάσεων, π.χ. για την αυστηροποίηση του πλαισίου προστίμων για την παραβατικότητα.

Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχε στη σύσκεψη αποτίμησης για το Καρναβάλι του 2024, παραμένοντας συνεπής σε κάθε κοινή προσπάθεια, δήλωσε από την πλευρά του στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς.

«Η πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη να συγκαλέσει συνάντηση αποτίμησης ήταν εξαιρετική, αν και πρωτόγνωρη, αφού δεν είχε επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν τόσο άμεσα. Η συνάντηση έγινε με πλήρη αναφορά στα όσα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, καθώς και σε πιθανές προτάσεις που θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την υγεία επισκεπτών, αλλά και συμμετεχόντων, την εικόνα της πόλης, τους κανόνες λειτουργίας των ΚΥΕ, την πάταξη του παραεμπορίου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

 

Διαβάστε επίσης: 

Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην Πάτρα: Πόσοι συνελήφθησαν – Οι νεότερες εξελίξεις ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον νταή σύντροφο – Το χρονικό της επίθεσης

Συστήνονται Γραφεία Ενδοοικογενείας σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πύργο – Μισθωση ξενοδοχείων για «προστασία» θυμάτων

Βρετανία: Σκότωσε την σύζυγό του, την τεμάχισε σε 224 κομμάτια και πέταξε τη διαλυμένη σορό της σε ποτάμι