Σε κλοιό φόβου ο Αλικιανός: Δρακόντεια μέτρα για την κηδεία της 56χρονης μετά το μακελειό στα Βορίζια
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελείται σήμερα στον Αλικιανό Χανίων η κηδεία της 56χρονης, που έπεσε νεκρή στους πυροβολισμούς στα Βορίζια Ηρακλείου. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει περικυκλώσει το χωριό για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα νέας σύγκρουσης μεταξύ των δύο οικογενειών.
Ο Αλικιανός Χανίων βρίσκεται από το πρωί σε αστυνομικό κλοιό, καθώς σήμερα τελείται η κηδεία της 56χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο διπλό φονικό των Βοριζίων. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλο το χωριό, υπό τον φόβο επεισοδίων ή αντιποίνων, μετά την κηδεία του 39χρονου που έγινε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο.
Από νωρίς το πρωί, αστυνομικοί επιτηρούν κάθε πρόσβαση προς τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, ενώ έχουν γίνει έλεγχοι ακόμη και στις ταράτσες των γύρω σπιτιών. Η παρουσία των αρχών είναι συνεχής και διακριτική, με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. να περιπολούν στους δρόμους του χωριού.
Κάτοικοι του Αλικιανού περιγράφουν ένα κλίμα φόβου και ανησυχίας. «Η αστυνομία έχει ελέγξει τα πάντα, ακόμη και τις ταράτσες κοντά στην εκκλησία. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, όλοι φοβούνται μην ξεφύγει η κατάσταση», λένε χαρακτηριστικά.
Η οικογένεια της 56χρονης αποφάσισε η κηδεία να γίνει στον Αλικιανό, παρότι η ίδια ζούσε και εργαζόταν αλλού. Ήταν το χωριό του συζύγου της, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του πριν λίγα χρόνια, και εκεί βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος.
Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές έλαβαν απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στις 11:00 το πρωί, καθώς η ώρα της κηδείας συμπίπτει με τη λήξη των μαθημάτων και οι γονείς εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών.
Παρά τη μεγάλη απόσταση των 140 χιλιομέτρων που χωρίζουν τον Αλικιανό από τα Βορίζια, οι φόβοι για νέα επεισόδια ή αντίποινα παραμένουν έντονοι. Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή θα διατηρηθεί και μετά την κηδεία, καθώς οι αρχές φοβούνται ότι η ένταση μπορεί να αναζωπυρωθεί.
Η Κρήτη παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, με την κοινωνία να ζητά να μπει τέλος στη βεντέτα που έχει βυθίσει δύο οικογένειες — και ολόκληρα χωριά — στο πένθος και στον φόβο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
OpenAI: Ο rogue agent παραβίασε και άλλες υπηρεσίες
Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Πλατάνι Ρίου ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Προβλήματα στις προπαραγγελίες του Steam Machine: Η Valve ξεκαθαρίζει την κατάσταση
Η Βασιλική Θανοπούλου στην Ακαδημία των Σπορ Πάτρας
Δεν είναι η τουαλέτα: Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι
Welcome to UP 2026 – Το πρόγραμμα της Πανεπιστημιακής γιορτής
