Ζητείται ανθρωπιά για Πατρινό ΑμεΑ – Ο Παναγιώτης έχει ανάγκη τη βοήθειά μας

Ο Παναγιώτης-Αναστάσιος Αρβανιτόπουλος, άτομο με νοητική υστέρηση και αναπηρία, αρρώστησε βαριά σε εκδρομή με τον πατέρα του, υποβλήθηκε σε πολύ επικίνδυνο χειρουργείο, επέζησε μετά από μάχη στην Εντατική νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, παλεύοντας. Η θεραπεία απαιτεί χρόνο και πολλά χρήματα, κάτι που επαφίεται… σε όλους μας!

ΑΜΕΑ

Μία ακανθώδη πορεία διανύει εδώ και δύο μήνες η οικογένεια του 27χρονου Παναγιώτη – Αναστασίου Αρβανιτόπουλου. Τον γνωρίσαμε και τον χειροκροτήσαμε για τις διακρίσεις του ως μέλος της ομάδας των special olympics hellas του Θεραπευτικού Κέντρου «ΜΕΡΙΜΝΑ» καθώς και του νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Πάτρας.

Δυστυχώς για τον Παναγιώτη, άτομο με νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας 70%, η κανονικότητά του διαταράχθηκε όταν πριν από δύο μήνες στη διάρκεια εκδρομής με τον πατέρα του Σπύρο στη Βόρεια Ελλάδα υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Στην αρχή μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο κέντρο Υγείας όπου ευθύς μόλις έγινε αντιληπτή η κατάστασή του διακομίστηκε με ασθενοφόρο στην Θεσσαλονίκη στο Παπανικολάου» μας περιγράφει η αδελφή του Παρασκευή και προσθέτει:

«Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαρύ ισχαιμικό εγκεφαλικό από θρόμβο στον εγκέφαλο. Εκτοτε, εφόσον υποβλήθηκε σε ένα πολύ επικίνδυνο χειρουργείο 5 ωρών από το όποιο επέζησε ,νοσηλεύτηκε για δυόμισι εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην νευρολογική κλινική, όπου και νοσηλεύεται έως και σήμερα».

Η περιπέτεια όμως του Παναγιώτη δεν σταματάει εδώ. Αφού ξύπνησε και κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του, οι θεράποντες ιατροί έχουν διαγνώσει δεξιά ημιπληγία, ανταπόκριση σε λεκτικά ερεθίσματα και κίνηση του αριστερού άκρου έως ένα βαθμό. Ελλειψη κινητικότητας βλεφάρου και ματιού στο αριστερό μάτι. Καθόλου ομιλία. Αναπνέει με τραχειοτομία και τρέφεται με γαστροστομία.

«Ολο αυτό το διάστημα που νοσηλεύεται στην κλινική ο αδελφός μου, σε κρίσιμη κατάσταση, παλεύει διαρκώς με λοιμώξεις και ιώσεις, πράγμα το όποιο τον καθυστέρει και δεν του δίνει τη δυνατότητα να σταθεροποιηθεί για να μπορέσει να διακομιστεί σε Κέντρο Αποκατάστασης. Με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις ο αδερφός μου χρήζει άμεσης και χρόνιας νοσηλείας και αποκατάστασης σε ένα εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα, διότι το εγκεφαλικό έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στον εγκέφαλό του και κατ’ επέκταση αυτό επηρεάζει την κινητικότητα αλλά και τη βιωσιμότητά του».

Ολη αυτή η θεραπεία απαιτεί χρόνο και χρήματα. «Από τα όσα μας περιέγραψαν οι γιατροί, καταλάβαμε ότι η αποκατάσταση του αδελφού μου θα είναι χρονοβόρα, μακροπρόθεσμη και ακριβή. Εχοντας ως μοναδικό στόχο την υγεία του αδελφού μου και εγώ και οι γονείς μου καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της νοσηλείας και αποκατάστασης του. Εγώ είμαι φοιτήτρια, η μητέρα μου είναι άνεργη και ο πατέρας μου συνταξιούχος. Αυτός είναι και ο λόγος που απευθυνόμαστε δημοσίως, ζητώντας τη στήριξη όποιου μπορεί να βοηθήσει».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το όποιο χρηματικό ποσό μπορούν στον παρακάτω λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: Gr8901722380005238112337606, Αριθμός λογαριασμού: 5238112337606 στα ονόματα Αρβανιτόπουλος Σπυρίδων του Αναστασίου και Αρβανιτόπουλος Παναγιώτης – Αναστάσιος του Σπυρίδωνος.

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Ο δράστης είχε βουτήξει το κεφάλι της 40χρονης μέσα σε χλωρίνη όταν ήταν έγκυος

Δυτική Ελλάδα: Απείλησε τα αδέλφια του με σκεπάρνι, γυναίκα έβγαλε μαχαίρι στον σύζυγό της

Λαμία: 63 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα BINTEO

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός

Κύπρος: Φάρσα για βόμβες σε σχολεία