ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Φωλιές σπαγγέτι με κεφτεδάκια

Φωλιές σπαγγέτι με κεφτεδάκια



Υλικά

Για τους κεφτέδες: 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

2 φέτες φωμί μουλιασμένο και στυμμένο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και Πιπέρι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 αυγό χτυπημένο

Για τη σάλτσα μαρινάρα:

1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες τομάτες (400γρ)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο ή κόκκινο καυτερό πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι
1 πακέτο σπαγγέτι
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε περίπου 12 κεφτέδες ανάμεσα στα χέρια μας.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τους κεφτέδες. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, φροντίζοντας να γυρίσουμε στο ενδιάμεσο, στους 180oC.
Για τη μαρινάρα: Βάζουμε τις τομάτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις σπάμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό στην κονσέρβα, για να πάρουμε όλα τα υγρά της τομάτας
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε φετούλες. Προσθέτουμε την τομάτα και τα υγρά της, το μπούκοβο, αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να δέσει και το ελαιόλαδο να βγει στην επιφάνεια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γυρίζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνες.
Με μια τσιμπίδα παίρνουμε μια μικρή ποσότητα σπαγγέτι και την στριφογυρίζουμε στην εσοχή του ταψιού για μάφιν, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει καλά. Συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα μακαρόνια
Προσθέτουμε δυο κουταλιές σάλτσα μαρινάρα πάνω από τα ζυμαρικά και τοποθετούμε στο κέντρο από ένα κεφτεδάκι. Σκεπάζουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη παρμεζάνα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά, στους 180oC, ώσπου να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψάκι και σερβίρουμε

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[15:20]  Σπαγγέτι με γαρίδες και μπρόκολο
[χθες 12:21]  Σπιτικά μπισκότα σοκολάτας
[χθες 10:45]  Σπαγγέτι με τόνο και κόκκινη σάλτσα
[χθες 10:20]  Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
[χθες 17:00]  Βραδινό φαγητό: Είναι μύθος ή όχι...
[χθες 10:29]  Κοτόπουλο με πορτοκάλι
[χθες 09:29]  Κοτόπουλο κοκκινιστό με πέννες
[χθες 09:49]  Γιουβαρλάκια αυγολέμονο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [18:34:19]