Αιγιάλεια: Το Μικρόνι σε εγκατάλειψη, ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας για την πρόσβαση προς τον οικισμό Μικρόνι

Αιγιάλεια

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο εξέφρασε με ανοικτή επιστολή ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, ιδιοκτήτης μιας θερινής κατοικίας στον οικισμό Μικρόνι της κοινότητας Κρήνης.

Ο κ. Νικολακόπουλος περιγράφει ως «μαρτύριο» αυτό που περνάει κάθε φορά που θέλει να μεταβεί στο σπίτι του, ενώ εκφράζει την αγανάκτησή του «για την μη ύπαρξη ενεργειών, έστω και υποτυπωδών, από το Δήμο και την επί χρόνια κορόιδα περί βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα, που όμως πάντα κάπου “κόλλαγε”».

Στις 19 Ιουλίου, ο κ. Νικολακόπουλος αποφάσισε το βραδάκι να ανέβει με την οικογένειά του στο Μικρόνι για να περάσουν το σαββατοκύριακο.

Περιγράφει την εμπειρία του: «Μέχρι την Κρήνη, όλα καλά. Μάλιστα, στον άξονα Σελιανίτικα-Κρήνη με ανακούφιση είδαμε παρεμβάσεις βελτίωσης στον δρόμο. Ξεκινώντας να ανηφορίζουμε τον χωματόδρομο που οδηγεί από Κρήνη σε Μικρόνι άρχισε το μαρτύριο. Το κακόμοιρο το αυτοκίνητο χτυπιόταν στην κυριολεξία να ανέβει τον δρόμο, να υπερπηδήσει τα νεροφαγώματα, να “καβαλήσει” τα αγκωνάρια, να μην διαλυθεί από τα σαμαράκια, τα λάστιχα τρίβονταν πάνω στις πέτρες και οι επιβάτες του ανεβοκατέβαιναν συνεχώς, ώστε να “βρει” όσο το δυνατόν λιγότερες φορές το πάτωμά του στις ανωμαλίες του δρόμου».

Αιγιάλεια

Ο «δρόμος» βρίσκεται σε τραγική κατάσταση

Οπως εξηγεί, ο ίδιος και η οικογένειά του έκαναν τον σταυρό τους μόλις έφτασαν στο σπίτι τους, 25 λεπτά αργότερα για μια απόσταση 3,5 χλμ.

«Δυστυχώς, ο οικισμός Μικρονίου είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και δεν ανήκει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, όπου θα είχε σίγουρα άλλο ενδιαφέρον και άλλη αντιμετώπιση. Ομως από τον οικισμό ξεκινά το μοναδικό ελατοδάσος της Συμπολιτείας, στο οποίο η αντιπυρική προστασία είναι ανύπαρκτη και οι δρόμοι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα την εξαιρετική δυσκολία πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων και την ανυπαρξία πρόσβασης σε ασθενοφόρα ή άλλου είδους οχήματα» τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος.

Κλείνοντας, επισημαίνει ότι δεν θέλει να ακούσει δικαιολογίες, υπενθυμίζοντας ότι οι χρεώνονται κανονικά οι ιδιοκτήτες κατοικιών του Μικρονίου με ΤΑΠ, δημοτικά τέλη και ύδρευσης και διερωτάται: «99,20€ ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης. Μήπως είναι υπερβολική χρέωση; Εάν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε και δεν μας παρέχεται το 2024 εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια μας, μη μας χρεώνετε και αφήστε μας στην τύχη μας». Καταλήγει ο κ. Νικολακόπουλος: «Κύριε δήμαρχε, γιατί εμποδίζεται την πρόσβασή μας στις περιουσίες μας και τις απαξιώνετε;».