ΕΑΠ: Πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες

Η δια ζώσης εμπειρία στα εργαστήρια, στο σύνολό της 240 ώρες, παρέχει μία ουσιαστική εμπέδωση της θεωρίας σε συνδυασμό με την εμπειρία στη σύγχρονη τεχνολογία και έρευνα των θετικών επιστημών.

ΕΑΠ

Την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) υποδέχεται τους/τις φοιτητές/τριες του προγράμματος «Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες» για την πρακτική τους εργαστηριακή εξάσκηση στα εργαστήρια Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας.

Η δια ζώσης παρουσία των φοιτητών/τριών του προγράμματος για 5 συνεχόμενες ημέρες (40 ώρες) ανά εργαστηριακό κύκλο ακολουθεί, μετά την επί εξαμήνου εξ αποστάσεως εξοικείωσή τους με τις πειραματικές τεχνικές και τον εργαστηριακό εξοπλισμό, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων. Το εργαστηριακό «ταξίδι» συμπεριλαμβάνει για τους φοιτητές/τριες του προγράμματος Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) με τους/τις διδάσκοντες/ουσες, καθώς επίσης εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό (τύπου webcast), στο οποίο έχουν πρόσβαση μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του ΕΑΠ, και εκπαιδευτικό λογισμικό προσομοίωσης (https://www.youtube.com/@onlabs).

Η δια ζώσης εμπειρία στα εργαστήρια, στο σύνολό της 240 ώρες (6 εργαστηριακοί κύκλοι, 40 ωρών έκαστος), προσφέρει την συνεχή αλληλεπίδραση με τους/τις διδάσκοντες/ουσες (σε αναλογία 1 διδάσκων ανά 6 ή 7 φοιτητές/τριες) και τους συμφοιτητές/τριες,  παρέχοντας μία ουσιαστική εμπέδωση της θεωρίας σε συνδυασμό με την εμπειρία στη σύγχρονη τεχνολογία και έρευνα των θετικών επιστημών.

Η εξάσκηση είναι εντατική, επί οκταώρου τουλάχιστον σε καθημερινή βάση για την πραγματοποίηση 2 εργαστηριακών ασκήσεων ανά ημέρα, καλύπτοντας την ύλη ενός εξαμηνιαίου εργαστηρίου. Η καλή διάθεση και τα χαμόγελα είναι όμως δεδομένα! τόσο από τους/τις διδάσκοντες/ουσες όσο και από τους/τις φοιτητές/τριες καθώς η δια ζώσης εργαστηριακή εμπειρία ολοκληρώνει  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ακαδημαϊκή χρονιά και δίνει τη σκυτάλη στις επόμενες Θεματικές Ενότητες του προγράμματος.