Αρχαία Ολυμπία: «Λίφτινγκ» στην είσοδο της πόλης

Αισθητική αναβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ανάπλαση της εισόδου κρίνεται ως αναγκαία.

Ολυμπία

Μια νέα είσοδο, ισάξια της φήμης της, θα αποκτήσει η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας σε λίγους μήνες, καθώς με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ δήμου και αναδόχου εταιρίας άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του έργου που θα αλλάξει αισθητικά την πρώτη εικόνα της πόλης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ, Βασίλης Παναγούλης, ανοίγοντας το δρόμο για την εκτέλεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ έργου μέσα στο χρονικό διάστημα των 18 μηνών. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνει ανάπλαση της κεντρικής εισόδου σε μήκος 760 μέτρων, στο τμήμα που εκτείνεται από τον κόμβο προς Κοσκινά μέχρι την συμβολή με την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης περιλαμβάνονται-μεταξύ άλλων- οι εξής εργασίες:
Αντικατάσταση υπαρχουσών επιστρώσεων δαπέδων και κρασπέδων πεζοδρομίων τηρώντας τις υφιστάμενες επιφάνειες και διόρθωση σημείων κόμβων.
Τοποθέτηση οδεύσεων τυφλών και κατασκευή ραμπών διάβασης ΑΜΕΑ στα όρια των οικοδομικών τετραγώνων.
Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού (ρεύμα προς Πύργο) κατά 30 εκ. προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιφάνεια κίνησης πεζών, χωρίς παρεμβάσεις στο πλάτος της οδού, στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης.
Αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης, τοποθετώντας έναν ενιαίο τύπο φωτιστικού
Ασφαλτόστρωση εκ νέου στο τμήμα της οδού που περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης, καθώς λόγω της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου, θα προκύψει νέα χάραξη του άξονά της, με διατήρηση ενιαίου πλάτους οδού 7,20μ.

Το έργο είναι ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία».