Ευρωβόλεϊ 2026: Τρίτη σερί νίκη για την Ελλάδα – 3-1 τη Σλοβακία

Η Εθνική ανδρών ολοκλήρωσε με νίκη την παρουσία της στον Α’ όμιλο και κατέλαβε την 3η θέση – Στο Τορίνο για τη νοκ άουτ φάση η «γαλανόλευκη»

Ευρωβόλεϊ 2026: Τρίτη σερί νίκη για την Ελλάδα – 3-1 τη Σλοβακία

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική ανδρών τις υποχρεώσεις της στον Α’ όμιλο του Ευρωβόλεϊ 2026, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ της Σλοβακίας στη Μόντενα και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη φάση των ομίλων με τρεις νίκες και δύο ήττες, συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του ομίλου.

Πλέον, η Εθνική στρέφει την προσοχή της στη νοκ άουτ φάση, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βελγίου ή Φινλανδίας. Το Βέλγιο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με 4 νίκες, 1 ήττα και 13 βαθμούς, ενώ η Φινλανδία, που παραμένει αήττητη, αντιμετωπίζει την Εσθονία και με νίκη εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον Γ’ όμιλο.

Η «γαλανόλευκη» θα ταξιδέψει την Παρασκευή στο Τορίνο, έχοντας πλέον μπροστά της την πρόκληση της φάσης των «16».

Επιβλητικό ξεκίνημα

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα. Με τα σερβίς του Πιτακούδη και τις κόντρα επιθέσεις του Μάρκου, η Εθνική ξέφυγε με 9-2, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στο +9, με 17-8, μετά από άσο του διεθνή διαγωνίου.

Η Σλοβακία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο σετ με 25-17, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα.

Αντίδραση της Σλοβακίας

Στο δεύτερο σετ οι Σλοβάκοι αντέδρασαν και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 6-4, όμως η Σλοβακία ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε προβάδισμα 16-14.

Με τον Κασαμπαλή να περνά στο σερβίς στο 17-18, η Εθνική ανέτρεψε προσωρινά τα δεδομένα και με διαδοχικές κόντρα επιθέσεις από Ράπτη και Βουλκίδη προηγήθηκε 19-18.

Η Σλοβακία, ωστόσο, αντέδρασε εκ νέου. Με σερί 4-0 μετέτρεψε το 20-19 σε 20-23 και τελικά πήρε το σετ με 25-21, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ξανά μπροστά η Ελλάδα

Η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της στο τρίτο σετ. Από το 4-6 πέρασε στο 9-6, ενώ στη συνέχεια έχτισε διαφορά έξι πόντων, προηγούμενη με 18-12.

Η Σλοβακία προσπάθησε να επιστρέψει στο σετ, όμως ο Πρωτοψάλτης έδινε σταθερά λύσεις στην επίθεση. Η Ελλάδα έφτασε στο 24-20 και, παρότι οι αντίπαλοί της έσβησαν δύο σετ μπολ, ο Ράπτης διαμόρφωσε το 25-22 και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική.

Κλείδωσε τη νίκη στο τέταρτο

Στο τέταρτο σετ η Ελλάδα είχε τον έλεγχο στα κρίσιμα σημεία. Με μπλοκ του Βουλκίδη ξέφυγε με 16-11 και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος.

Το 25-17 έδωσε στην Εθνική τη νίκη με 3-1 και παράλληλα την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία της στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας ήταν ο Μάρκου με 21 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Πιτακούδης με 17. Ο Ράπτης πρόσθεσε 15 και ο Βουλκίδης 12.

Τα σετ: 17-25, 25-21, 22-25, 17-25, σε 112 λεπτά.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

  1. Ιταλία – 4 νίκες, 0 ήττες, 12 βαθμοί, 12-2 σετ
  2. Σλοβενία – 3 νίκες, 1 ήττα, 9 βαθμοί, 10-4 σετ
  3. Ελλάδα – 3 νίκες, 2 ήττες, 9 βαθμοί, 10-8 σετ
  4. Τσεχία – 3 νίκες, 2 ήττες, 8 βαθμοί, 10-6 σετ
  5. Σουηδία – 1 νίκη, 4 ήττες, 4 βαθμοί, 6-13 σετ
  6. Σλοβακία – 0 νίκες, 5 ήττες, 0 βαθμοί, 2-12 σετ

Η Ελλάδα συνεχίζει πλέον στη νοκ άουτ φάση του Ευρωβόλεϊ 2026, με επόμενο σταθμό το Τορίνο.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο