Πληρότητα… προκαρναβαλική των ξενοδοχείων της Πάτρας

«Μαγνήτης» το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Πληρότητα Γεμάτη η Πάτρα με φοιτητές και συγγενείς τους

Προκαρναβαλικό sold out, που δεν έχει σχέση με το Καρναβάλι, απολαμβάνει ο ξενοδοχειακός κόσμος της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής το τρέχον σαββατοκύριακο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο, αφού οι κρατήσεις είναι δεδομένες.

Το γεγονός σίγουρα είναι ασυνήθιστο και μάλιστα το χαρακτηριστικό της πληρότητας των ξενοδοχείων είναι ότι η ζήτηση έχει υπερβεί κατά πολύ τη δυνατότητα εξυπηρέτησης, αφού πολύς κόσμος που ήθελε να έλθει στην Πάτρα δεν βρήκε δωμάτιο! Ας σημειωθεί ότι η πληρότητα εκτείνεται και στις AIRBNB ενοικιάσεις.

Υπολογίζεται ότι οι κρατήσεις υπερβαίνουν τις 3.000 και προέρχονται από απόφοιτους του Ανοικτού Πανεπιστημίου και από τους συγγενείς τους, που επισκέπτονται την αχαϊκή πρωτεύουσα με αφορμή την ορκωμοσία των αποφοίτων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και την απονομή μεταπτυχιακών τίτλων εκπαίδευσης.

Σήμερα θα γίνουν δύο τελετές, αφενός στο Royal Theatre Patras (απονομή μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης και ορκωμοσίες διάφορων προπτυχιακών προγραμμάτων) και αφετέρου στο Αμφιθέατρο του ΕΑΠ. Αύριο στους ίδιους χώρους θα γίνουν οι ανάλογες τελετές που περιγράφονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ, ενώ όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Πανεπιστημίου στο YouTube.

Παρόμοιο πρόγραμμα θα τηρηθεί και το επόμενο σαββατοκύριακο που πάλι η Πάτρα θα γνωρίσει πιένες, αφού δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα.