Οδός προς τις Πανελλήνιες εξετάσεις: Το πρόγραμμα λίγο πριν την επίσημη έναρξη

Άρχισε η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις λίγο πριν την τελική ευθεία.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Καθώς βρισκόμαστε πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς για φέτος, οι μαθητές είναι έτοιμοι για την πρώτη πιο σημαντική μάχη που αφορά το μέλλον τους. 

Πανελλήνιες εξετάσεις

Το κουδούνι θα χτυπήσει για τελευταία φορά στα λύκεια της χώρας την επερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα σχολική χρονιά. Αυτή η ημέρα έχει οριστεί ως η τελευταία για τα μαθήματα, με τις εξετάσεις να πλησιάζουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου θα διεξαχθούν από τις 20 έως τις 27 Μαΐου. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους να “ρίχνονται στη μάχη” από τις 31 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου. Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ έχουν προγραμματιστεί από τις 30 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου.

Το χρονικό διάστημα για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του Α’ και Β’ Λυκείου καθορίζεται από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Για τα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων είναι η 29η Μαΐου, με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να διεξάγονται από τις 3 έως τις 17 Ιουνίου 2024.

Πανελλήνιες εξετάσεις

 

Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 14 Ιουνίου 2024, προσφέροντας συνεχή υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Απείλησε με όπλο τη γυναίκα του για να συνευρεθούν, άγρια περιστατικά ενώπιον των παιδιών τους

Ακράτα: 74χρονος έβαζε φωτιές επί μια εβδομάδα, παραπέμπεται για κακούργημα

Πάτρα: Δύο ακόμη σχολεία με ναρκωτικά! Η «Π» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Αγκυρα: Σήμερα το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι προσδοκίες και τα «αγκάθια»

Λεωφόρος Λαυρίου: Τροχαίο με λεωφορείο, καρφώθηκε σε κολώνα

Έρχονται αυξήσεις σε 400 φάρμακα, ποια αφορούν, πόσο θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς