Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αχαΐας ο Γιώργος Κυριακόπουλος: «Οι ελπίδες εξαντλήθηκαν»

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυριακόπουλος, βάζοντας τέλος σε μια πολιτική πορεία που ξεκίνησε με την Προοδευτική Συμμαχία το 2019 και τον οδήγησε μέχρι τη Βουλή. Με λόγια αιχμηρά αλλά συγκρατημένα, εξηγεί πως η ελπίδα για παραμονή έσβησε με το τέλος του 5ου Συνεδρίου.

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αχαΐας ο Γιώργος Κυριακόπουλος: «Οι ελπίδες εξαντλήθηκαν»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωστοποίησε ο Γιώργος Κυριακόπουλος, με δήλωσή του λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του 5ου Συνεδρίου του κόμματος. Όπως σημείωσε, η απόφαση ήταν ώριμη και είχε ληφθεί εδώ και καιρό, ωστόσο διαρκώς ανέβαλε την ανακοίνωσή της, αναζητώντας μια «ελπίδα να μείνει».

«Δυστυχώς οι ελπίδες εξαντλήθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως απέχει συνειδητά από κομματικές εκδηλώσεις το τελευταίο διάστημα – μια στάση γνωστή στους συντρόφους και τις συντρόφισσές του, όπως σημειώνει.

Αποφεύγοντας να αναφερθεί στους λόγους της αποχώρησης του, για να μην επιβαρύνει –όπως λέει– τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όσους τον στήριξαν από το 2019 μέχρι και την εκλογή του ως βουλευτή το 2023.

Κλείνοντας, κρατά ως πολύτιμη εμπειρία τη γνωριμία του με «πραγματικούς δημοκράτες και αριστερούς» στην οργανωμένη βάση του κόμματος.

Όλη η ανακοίνωση αποχώρησης του Γιώργου Κυριακόπουλου είναι η εξής: “Εδώ κ καιρό απέχω συνειδητά από τις κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γνωστό σ οσους έχω, μια κοινή πορεία τα τελευταία χρόνια.

Είχα ετοιμάσει από καιρό δήλωση αποχώρησης μου, αλλά πάντα προσπαθούσα να βρω την ελπίδα να μείνω.

Δυστυχώς οι ελπίδες εξαντλήθηκαν κ με την λήξη του 5ου Συνεδρίου, δηλώνω την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δεν είναι η στιγμή να αναφέρω τους λόγους και να δημιουργήσω περισσότερα προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα.

Θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, όσους και όσες, συμπορευτήκαμε μαζί από το 2019 μέχρι σήμερα, όπου ως μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας συντάχθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με πίστεψαν και με την ψήφο τους, με εξέλεξαν βουλευτή τον Μάιο 2023

Τέλος, κρατώ ότι σε αυτή την διαδρομή, γνώρισα στην οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πραγματικούς δημοκράτες και αριστερούς”.