Δένδιας για Άγνωστο Στρατιώτη: «Πρέπει να μείνει σύμβολο ενότητας, όχι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης»
Δεν είναι παρών στην συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Την ανάγκη διαφύλαξης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη ως σημείου ενότητας και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη συζήτηση της κυβερνητικής τροπολογίας που αφορά τον χώρο μπροστά από τη Βουλή.
Ο κ. Δένδιας, αν και δεν παρέστη στη συνεδρίαση, δήλωσε πως το Μνημείο αποτελεί «χώρο απόδοσης τιμής σε όσους θυσιάστηκαν υπέρ Πατρίδας και Έθνους», τονίζοντας ότι «πρέπει να παραμείνει σύμβολο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».
Διαβάστε επίσης: Βουλή: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία σχετικά με τον Άγνωστο Στρατιώτη
«Ο ιδεώδης τρόπος να εξετάσουμε το πώς θέλουμε να είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι να το απομονώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ώστε να διατηρήσει τον διαχρονικό του χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο Υπουργός σημείωσε ότι ο χώρος μπροστά από το Μνημείο «συνδέθηκε με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για δικαιοσύνη», υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέδωσε έμπρακτο σεβασμό στα θύματα».
Κλείνοντας, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις «δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή του Μνημείου σε εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης ή κοινωνικού διχασμού».
«Ο σεβασμός στους νεκρούς των Εθνικών Αγώνων και στην Ιστορία είναι συλλογικό καθήκον και ευθύνη όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Περιφέρεια
Πώς να προπαραγγείλετε τα έξυπνα γυαλιά Xreal Aura με Android XR
Η Razer παρουσίασε το Reclusa Mini 65% με magnetic switches και ασύρματη λειτουργία
Νικόλας Ραπτάκης για τις συναυλίες της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
