Διετής αποκλεισμός για δύο μηχανικούς της Ρόδου: Καμπάνα από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για εμπλοκή στο κύκλωμα πολεοδομίας
Με μια ηχηρή απόφαση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου έθεσε εκτός επαγγέλματος για δύο χρόνια δύο ιδιώτες μηχανικούς, κρίνοντάς τους υπεύθυνους για σοβαρές παραβάσεις που πλήττουν το κύρος του επαγγέλματος και τη δημόσια εμπιστοσύνη.

Με διετή στέρηση του δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος τιμώρησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου δύο ιδιώτες μηχανικούς, για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα πολεοδομίας της Ρόδου. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά την αξιολόγηση στοιχείων και καταγγελιών για σοβαρές επαγγελματικές παραβάσεις.
Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες κρίθηκαν ένοχοι για σειρά πειθαρχικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η παραβίαση της νομοθεσίας κατά την άσκηση του επαγγέλματος, η εκτέλεση πράξεων αντίθετων στο Σύνταγμα και στους νόμους, αλλά και η χρήση της ιδιότητάς τους για προσωπικά, παράνομα οφέλη. Παράλληλα, τους αποδόθηκε ανάρμοστη και αναξιοπρεπής συμπεριφορά, ασύμβατη με την επιστημονική τους ιδιότητα, βάσει του Επαγγελματικού Κώδικα των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι οι ενέργειες των δύο μηχανικών δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά αποτέλεσαν συστηματικές και εσκεμμένες παρεμβάσεις που έπληξαν τον υγιή ανταγωνισμό και τη δημόσια εμπιστοσύνη. Η απόφαση κοινοποιήθηκε άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του ΤΕΕ, με αποτέλεσμα τη δέσμευση των κωδικών τους και την απώλεια πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες.
Όσον αφορά τους εμπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους, τα πειθαρχικά τους παραπτώματα εξετάζονται από τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια Δημοτικών Υπαλλήλων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Με ανακοίνωσή του, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και επαγγελματικής ανηθικότητας, τονίζοντας ότι η προστασία του κύρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η τήρηση της δεοντολογίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες.
Διαβάστε επίσης
Αυξάνει την ασφάλεια ο Δήμος Πατρέων σε εγκαταστάσεις: “Big Brother” σε 7 κτίρια
Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από ομάδα ανηλίκων – Τον γρονθοκοπούσαν στο πρόσωπο
Πάτρα: Οβελίας για όλα τα βαλάντια αλλά με υποτονική κίνηση
Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός: Πώς είδε η Ελλάδα την αντίδραση της Τουρκίας
Καιρός Πάσχα: Αδειάζουν οι πόλεις για τις γιορτές – Ο καιρός των επόμενων ημέρων
Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε μαθητές χτύπησαν 12χρονο επειδή κατήγγειλε πως του έκαναν bullying
Πότε θα πληρωθούν τελικά οι συντάξεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Τροχαίο στην Εγνατία: Τη Μεγάλη Παρασκευή η απολογία του 38χρονου οδηγού
Πάτρα: Με αλλαγές το εορταστικό ωράριο καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Πέμπτη
Πάτρα: Τροχαίο με το «καλημέρα» στη μίνι περιμετρική – Από θαύμα χωρίς τραυματισμούς
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News