Δημογραφικό και υποκρισία
«Οι Ελληνες δεν γεννούν παιδιά, γινόμαστε ολοένα λιγότεροι» είναι η φράση στο στόμα όλων μας. Αυτή είναι η μισή αλήθεια.
Η άλλη μισή είναι ότι υπάρχουν περιοχές, όπως η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, στις οποίες ο πληθυσμός δεν μειώνεται. Διότι η οικονομία τους το επιτρέπει.
Εκεί, η μέση οικογένεια έχει το εισόδημα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δεν ισχύει ότι οι Ελληνες δεν θέλουν να κάνουν παιδιά. Το πρόβλημα είναι η ασθμαίνουσα οικονομία μας.
Τα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, καλά είναι, αλλά το δημογραφικό θα βελτιωθεί όταν η οικονομία μας ισχυροποιηθεί και όταν αποκτήσουμε πολιτικές ενσωμάτωσης μεταναστών που θέλουν να προκόψουν στην Ελλάδα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Oι «Δημοκράτες» του Κασσελάκη στην Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας ΦΩΤΟ
ΑΕΚ Άρης Κανάλι: Ποιο δείχνει ζωντανά τον αγώνα και τι ώρα το Σάββατο
Google Chrome: Κάντε update άμεσα – νέο zero day αξιοποιείται ήδη σε επιθέσεις
Νέα δράση αλληλεγγύης από το Οπαδικό Κίνημα Αιγίου
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
