Πελοπόννησος: Ξεκινάει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και τους φροντιστές τους

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη.

Πελοπόννησος

Την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Τι περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει Επιστημονικές Διημερίδες και διήμερα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Επιχορήγηση για την ανάπτυξη προτύπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, αυτοφροντίδα – μακροχρόνια φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Που θα γίνουν οι διημερίδες

Οι Διημερίδες, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων, θα υλοποιηθούν ως ακολούθως:

1. Καλαμάτα: 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, Αμφιθέατρο Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας – «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (Αριστομένους 33)

2. Σπάρτη: 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, Αίθουσα εκδηλώσεων «Ευάγγελου Φιλιππόπουλου», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης (Λυκούργου 135)

3. Τρίπολη: Αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρη Μητρόπουλου», Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (Παπαναστασίου 25)

Οι ημερομηνίες των διήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο στόχος της δράσης

Σκοπός της ανωτέρω δράσης είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για τη «σιωπηλή πανδημία» του σύγχρονου κόσμου, τον Σακχαρώδη Διαβήτη και αφετέρου η ποιοτική εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2 αλλά και των οικογενειών τους με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη των επιπλοκών του και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση και υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Πηγή: news4health.gr