Πούτιν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ υπονομεύουν το δολάριο

Ο Πούτιν είπε πως αυτές οι κυρώσεις είναι παράνομες εκτός αν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Βλαντίμιρ Πούτιν Photo by Mikhail METZEL / POOL / AFP

Η δήλωση του Πούτιν ότι η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο δολάριο έρχεται σε μια στιγμή αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Η Ρωσία έχει πληγεί από σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Αυτές οι κυρώσεις έχουν βλάψει σοβαρά την ρωσική οικονομία και έχουν οδηγήσει σε πτώση της αξίας του ρωσικού ρουβλίου.

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει βαριές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία και έχει απειλήσει να επιβάλει δευτερεύουσες κυρώσεις σε ξένες τράπεζες που βοηθούν τις συναλλαγές με τη Μόσχα. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένες κινεζικές τράπεζες να περιορίσουν τις δοσοληψίες με ρωσικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το protothema, σε τηλεοπτικά σχόλια στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πούτιν είπε πως αυτές οι κυρώσεις είναι παράνομες εκτός αν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είπε πως είναι αντιπαραγωγικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και καταδεικνύουν την «ανοησία» της. «Στερούνται εντελώς κοινής λογικής» είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται» επειδή οι ενέργειές τους υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και οδηγούν κάποιες χώρες να μειώσουν το μερίδιο των δολαρίων στα αποθέματά τους.

Ο Πούτιν είπε πως μια λύση είναι πιθανή στις δυσκολίες στις ρωσοκινεζικές διευθετήσεις πληρωμών αλλά δεν είπε τι θα περιλαμβάνει.

 

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Ο δράστης είχε βουτήξει το κεφάλι της 40χρονης μέσα σε χλωρίνη όταν ήταν έγκυος

Δυτική Ελλάδα: Απείλησε τα αδέλφια του με σκεπάρνι, γυναίκα έβγαλε μαχαίρι στον σύζυγό της

Λαμία: 63 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα BINTEO

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός

Κύπρος: Φάρσα για βόμβες σε σχολεία

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop