Θεσσαλονίκη: Σπείρα «χτυπούσε» σούπερ μάρκετ – 16 κλοπές σε 26 ημέρες, ζημιές άνω των 16.000 ευρώ
Τρία μέλη συνελήφθησαν και ένας ακόμη άνδρας έχει ταυτοποιηθεί – Αφαίρεσαν προϊόντα αξίας άνω των 4.000 ευρώ από καταστήματα σε έξι περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης

Δεκαέξι κλοπές μέσα σε μόλις 26 ημέρες, με κύριους στόχους σούπερ μάρκετ στη δυτική Θεσσαλονίκη, αποδίδει η Αστυνομία σε εγκληματική ομάδα, τρία μέλη της οποίας συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.
Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού – Ευόσμου προέκυψε ότι η δράση της ομάδας εκτεινόταν από την 1η έως τις 26 Αυγούστου 2026, με τα μέλη της να κινούνται σε Κορδελιό, Εύοσμο, Σταυρούπολη, Νεάπολη, Πεύκα και Ωραιόκαστρο.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές σε σούπερ μάρκετ και μία σε κατάστημα ψιλικών, ενώ έξι από τις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Προϊόντα 4.000 ευρώ, ζημιές τετραπλάσιας αξίας
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν επιβατικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους και δεν εμφανίζονταν πάντοτε με την ίδια σύνθεση.
Από τα καταστήματα φέρονται να αφαίρεσαν προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 4.000 ευρώ, καθώς και 110 ευρώ σε μετρητά.
Η μεγαλύτερη οικονομική ζημιά, ωστόσο, δεν προήλθε από τη λεία αλλά από τις φθορές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των κλοπών. Η αξία των ζημιών στις υποδομές των καταστημάτων υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ότι ξεπερνά τις 16.000 ευρώ.
Έτσι, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, η συνολική οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις ξεπέρασε τις 20.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν επιπλέον απώλειες.
Τρεις συλλήψεις, αναζητείται τέταρτος άνδρας
Η επιχείρηση για τη σύλληψη των εμπλεκομένων πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού – Ευόσμου.
Συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 23 και 35 ετών, καθώς και ένας 33χρονος αλλοδαπός.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας 42χρονος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή του στην υπόθεση και αναζητείται από τις Αρχές.
Σε βάρος των τεσσάρων έχουν σχηματιστεί, κατά περίπτωση, κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι κατηγορούμενοι συνδέονται και με άλλες αντίστοιχες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News