Τι ποινή θα είχε στην Ελλάδα η Ευα Καϊλή – Στο στόχαστρο και της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή – Οι πρώτες δηλώσεις της οικογένειάς της

Η αντιπροέδρος του Ευρωκοινοβουλίου  Εύα Καϊλή, και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο «Qatar Gate», την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό, βρίσκονται στη φυλακή.

Τι ποινή θα είχε στην Ελλάδα η Ευα Καϊλή - Στο στόχαστρο και της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή - Οι πρώτες δηλώσεις της οικογένειάς της

Για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατηγορείται η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Σαιν-Ζιλ.

Τι ποινή θα είχε στην Ελλάδα η Ευα Καϊλή - Στο στόχαστρο και της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή - Οι πρώτες δηλώσεις της οικογένειάς της

Τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που όλα αυτά ισχύουν; Ποια μπορεί να είναι η ποινή της; Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος μίλησε στον ΣΚΑΪ, υποθετικά, όπως επισήμανε. «Αυτό είναι που δεν γνωρίζω γιατί είναι ένα γεγονός που το αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά ως Έλληνες, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε σχετικά με το αν η Εύα Καϊλή θα δικαστεί στο Βέλγιο. «Δεν ξέρω με ποιο δίκαιο θα δικαστεί, εάν φτάσουμε εκεί» επισήμανε.

Αν ήταν εδώ «έχουμε τη δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και αν είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που χρειάζεται τρία τουλάχιστον φυσικά πρόσωπα. Τι σημαίνει δωροδοκία, δωροληψία εν προκειμένω: ότι κάποιος δίνει και παίρνει χρήματα που αντίκειται στο επάγγελμά του. Το ξέπλυμα έπεται. Όταν είναι υπάλληλος και αντίκειται στα καθήκοντά του έχει μέχρι 10 έτη. Αν όμως το κάνει κατ’ επάγγελμα έχει τουλάχιστον 10» επισήμανε ο κ. Καπερνάρος.

Εύα Καϊλή: Οι πρώτες δηλώσεις της οικογένειάς της

«Περιμένουμε τον πατέρα της να γυρίσει στην Ελλάδα. Αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας όταν έγινε γνωστό. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος. Δεν γνωρίζουμε τίποτα, περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση από τις βελγικές Αρχές.», δήλωσε πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος της Εύας Καϊλή στον ΑΝΤ1.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ύποπτη για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις Βρυξέλλες, είχε προσαχθεί την Παρασκευή, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ακρόαση. Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός, είχε επίσης παραπεμφθεί σε ακρόαση. Στο τέλος αυτής της κράτησης, η περίοδος της οποίας δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις 48 ώρες, η κ. Καϊλή συνελήφθη, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τη Le Soir και το περιοδικό Knack.

Μανταλένα Καϊλή για την αδελφή της: «Η αδερφή μου ενοχλεί και που υπάρχει»

Ο σύντροφός της έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του, όπως και για τον πρώην ευρωβουλευτή του S&D Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισημαίνει η εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που είχε προσαχθεί την Παρασκευή, παραμένει επίσης στη φυλακή, όπως και η Εύα Καϊλή.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με τη Le Soir.

Εύα Καϊλή: Στο στόχαστρο και της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την Εύα Καϊλή, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία” ελέγχεται και για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, πέρα από την εμπλοκή της στο Qatar Gate.

Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η ευρωβουλευτής βρίσκεται στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για απόκρυψη εισοδημάτων από την αποζημίωσή της. Η σύλληψη της τέως – πλέον – αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για φερόμενη δωροδοκία από την κυβέρνηση του Κατάρ δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις Aρχές. Προσφάτως, φέρεται να βρέθηκε στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ για απόκρυψη εισοδημάτων που απέκτησε στο Βέλγιο από τη βουλευτική αποζημίωσή της και δεν φορολογήθηκε στην Ελλάδα με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή του 45%.

Καθώς δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Βελγίου για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης για εισοδήματα που αποκτώνται στη χώρα αυτή από Έλληνες υπηκόους που φορολογούνται και στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών αποτάθηκαν στον αρμόδιο υφυπουργό, Απόστολο Βεζυρόπουλο και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες και ζήτησαν να ενημερωθούν τι ισχύει από την εκλογή τους το 2019 έως σήμερα. Εάν δηλαδή αρκεί η φορολόγηση των εισοδημάτων τους στο Βέλγιο, που είναι 20% ή αν πρέπει να τα δηλώνουν και στην Ελλάδα.

Άπαντες έλαβαν την απάντηση να κάνουν τη δήλωση και στη χώρα μας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αφού αφαιρέσουν το 20% της φορολόγησης από τις βελγικές Αρχές, θα τα φορολογήσουν με το υπόλοιπο 25% έως το 45% δηλαδή, που ορίζει ο ελληνικός νόμος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών συμμορφώθηκαν με την οδηγία, προκειμένου να είναι σύννομοι. Ελάχιστοι εξ αυτών, μεταξύ των οποίων είναι η κυρία Καϊλή, φαίνεται να αγνόησαν την υπόδειξη ή ίσως δεν… γνώριζαν.

Όταν έγινε αντιληπτό από την ΑΑΔΕ, καταλογίστηκε ένα σημαντικό ποσό για φοροδιαφυγή από το 2014 έως το 2019, το οποίο μπορεί να αρχίζει από τα 400.000 ευρώ αλλά με τους τόκους και τις προσαυξήσεις μπορεί δυνητικά να φτάσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ. Λέγεται μάλιστα, ότι κάποια στιγμή το όνομα της κα Καϊλή αναρτήθηκε δημοσίως στον κατάλογο με τους οφειλέτες της εφορίας, όπως γίνεται με όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι πληροφορίες της «Εστίας» αναφέρουν ότι ο καταλογισμός στην Εύα Καϊλή για φοροδιαφυγή έχει γίνει και δεν υπάρχει παραγραφή για την τελευταία πενταετία και το ερώτημα που υπάρχει είναι αν στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, η ευρωβουλευτής προχώρησε σε διακανονισμό με ρύθμιση ή κατέβαλε όλο το ποσό.

 

 

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ