Βρετανία: “Όχι” στον εμβολιασμό υγιών παιδιών ηλικίας 12-15 ετών
Η Επιτροπή καλεί την Βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει το ευρύτερο πλαίσιο του πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τα παιδιά.
Η αρμόδια στο Ηνωμένο Βασίλειο Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) ανακοίνωσε ότι δε συστήνει τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού στους υγιείς ανήλικους ηλικίας 12-15 ετών.
Στη χώρα το εμβόλιο χορηγείται στους 16 ετών και άνω και η απόφαση για τα παιδιά από 12 ετών αναμενόταν εδώ και μέρες.
Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων έχει κρίνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για χορήγηση σε παιδιά 12-15 ετών. Ωστόσο η επιτροπή JCVI εισηγείται το εμβόλιο να χορηγείται μόνο σε παιδιά αυτών των ηλικιών εφόσον έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάτι που ήδη συμβαίνει.
Η επιτροπή ανέφερε ότι τα οφέλη από τη χορήγηση του εμβολίου είναι μόνο οριακά σε αυτές τις ηλικίες.
Τόνισε πάντως ότι η εκτίμηση αυτή αφορά μόνο την οπτική της υγείας και κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ευρύτερο πλαίσιο του πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τα παιδιά, π.χ. με την διατάραξη του σχολικού περιβάλλοντος.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Τζόνσον υιοθετεί τις εισηγήσεις της JCVI. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα αναμένεται και η σύσταση των αρχιάτρων των τεσσάρων χωρών που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα διαβουλευτούν με ειδικούς στην κλινική και δημόσια υγεία ώστε να προτείνουν ή όχι στο Υπουργείο Υγείας την έναρξη προγράμματος εμβολιασμού στις ηλικίες 12-15 ετών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Ο Σύλλογος Σοποτινών τον Δεκαπενταύγουστο ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Σακίρα – Κριστίνα Αγκιλέρα: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες τους στο Άμπου Ντάμπι
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
