Αχαΐα: Πρωτοτυπία στις «στάχτες» του Κάλφα, πανηγύρι… αλλά για πυρόπληκτους

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους του χωριού, μέσα από πανηγύρι – Σαράμπελα στην «Π»: «Είχαμε αποφασίσει να το ακυρώσουμε, αλλά το διοργανώσαμε για να στηρίξουμε τις 7 οικογένειες που κάηκε το σπίτι τους»

Αχαΐα

Πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης έδειξαν οι κάτοικοι του χωριού Κάλφα που «χτυπήθηκε» τον Ιούνιο από τη μεγάλη φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή της Τριταίας, καθώς συγκέντρωσε χρήματα τα οποία δόθηκαν στους πληγέντες.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλφαιτών, ο οποίος τελικά αποφάσισε να διοργανώσει το ετήσιο πανηγύρι στο χωριό, με στόχο τα όποια χρήματα συγκεντρώθηκαν να δοθούν στους πληγέντες, όπως και έγινε.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», η πρόεδρος του «Προφήτη Ηλία» Διονυσία Σαράμπελα ανέφερε: «Μετά τη φωτιά είχαμε αποφασίσει να ακυρώσουμε το πανηγύρι μας, ωστόσο τελικά πήραμε την απόφαση να το διοργανώσουμε κα να συγκεντρωθούν χρήματα για όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα από την πυρκαγιά». Και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση όλου του χωριού ήταν σημαντική και έτσι δόθηκαν χρήματα για ζωοτροφές σε όσους έχουν ζώα, αλλά και χρήματα στις 7 οικογένειες που κάηκε το σπίτι τους. Οι συγχωριανοί στηρίζουν διαχρονικά τις προσπάθειες του συλλόγου και το ίδιο έγινε και φέτος».

Οι πληγέντες δέχθηκαν με χαμόγελο τη στήριξη του τοπικού συλλόγου

Οι πληγέντες δέχθηκαν με χαμόγελο τη στήριξη του τοπικού συλλόγου

Η ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός πως ο σύλλογός μας από την πρώτη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το χωριό μας στις 21 Ιουνίου στάθηκε, με όσα μέσα διέθετε, στυλοβάτης και συμπαραστάτης, δίπλα σε όλους τους συγχωριανούς μας, προσφέροντάς τους βοήθεια και έμπρακτη συμπαράσταση.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, ο σύλλογός μας διέθεσε μεγάλο ποσό από το ταμείο μας για την αγορά ζωοτροφών, οι οποίες μοιράστηκαν στους κτηνοτρόφους, καθώς δεν είχαν τίποτα να ταΐσουν τα ζώα τους. Στη συνέχεια, δώσαμε αγώνα, στήνοντας μια γέφυρα βοηθείας προς τους πληγέντες, προσκαλώντας και ευαισθητοποιώντας φορείς, συλλόγους, ιδιώτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με ιδιαίτερη προθυμία. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ανιδιοτελή προσφορά τους σε ζωοτροφές, νερά, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και οτιδήποτε άλλο χρειάστηκε για την κάλυψη των πρώτων άμεσων και πιεστικών αναγκών των πληγέντων και του συνόλου των κατοίκων του χωριού μας!

Παράλληλα, χρειάζεται να τονίσουμε πως κόντρα στις αντιξοότητες και σε συνθήκες ιδιαίτερα αποκαρδιωτικές καταφέραμε να διοργανώσουμε και φέτος το πανηγύρι μας, σε πείσμα όλων μας στο ΔΣ πως πρέπει να ξαναγεννηθούμε και να ξαναπαλέψουμε μέσα από τις “στάχτες μας”, δίνοντας πνοή στον τόπο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Νέο χειρουργείο για την τραυματία δημοτική υπάλληλο, πώς εξελίσσεται η κατάστασή της

Νίκος Μπογονικολός: Εκτός φυλακής, «εντός» εκκλησίας ο Πατρινός επιχειρηματίας

Ηλεία: Ανήλικη κατήγγειλε 24χρονο για απαγωγή και βιασμό παρά φύση

Απανθρακωμένη σορός στο Χαλάνδρι: Τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που βρέθηκε νεκρή εργαζόμενη

Πυρκαγιά Αττική – Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Δεν γνώριζε ο δήμος για αγνοούμενη γυναίκα στο Πάτημα Χαλανδρίου»

Γλυφάδα: Μαθητές Γυμνασίου συνελήφθησαν για τη φωτιά

Καιρός: Επανέρχονται τα 40αρια, η πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Πυροσβεστικες ενισχύσεις από την Πάτρα στην Αττική, πέντε πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Αχαΐα: Στην «Π» τα σημεία εγκατάστασης συστημάτων πυρανίχευσης, πότε τοποθετούνται

Meteo: Δορυφορική εικόνα της δασικής πυρκαγιάς του Βαρνάβα – Στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα

Φωτιά στην Αττική: Κάηκε το σπίτι του άνδρα που κατηγορήθηκε για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι