Αεροδρόμιο Αράξου: Πρώτα οι «Αθάνατοι», μετά οι Ευρωπαίοι

Πρώτα οι «Αθάνατοι», μετά οι Ευρωπαίοι

Αράξου

Η Πάτρα, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στην τελική ευθεία για να υποδεχθούν στο αεροδρόμιο του Αράξου τους πρώτους ξένους επισκέπτες της φετινής τουριστικής σεζόν.

Οι αφίξεις, μάλιστα, θα ξεκινήσουν με ξεχωριστή επισημότητα τον επόμενο μήνα, καθώς στις 16 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, γεγονός που θα φέρει στα μέρη μας τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πολλούς ακόμη «Αθανάτους». Οι υψηλές αφίξεις είναι προγραμματισμένες για τις 15 Απριλίου, με την υποδοχή στον Αραξο να γίνεται από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καρπάλο και τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα. Η αναχώρηση των «Αθανάτων» της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας αμέσως μετά τις εκδηλώσεις της Αφης.

Καταλαβαίνει κανείς ότι όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν τη σημασία που έχει η λειτουργία του αεροδρομίου για την ευρύτερη περιοχή, με τις μαζικές αφίξεις τουριστών να αναμένονται λίγο πριν το Πάσχα. Συγκεκριμένα, την Πρωτομαγιά θα έχουμε τις δυο πρώτες πτήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο, με τους πρώτους επισκέπτες να προέρχονται από τη Ρουμανία, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή (3 Μαΐου) θα προσγειωθούν στον Αραξο τρεις πτήσεις από τη Γερμανία.

Με βάση τη μέχρι σήμερα ενημέρωση, οι χώρες από τις οποίες θα προέρχονται οι πτήσεις προς τον Αραξο τους επόμενους μήνες θα είναι εκείνες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία), η Πολωνία, η Ρουμανία και η Γερμανία, με τους τουρίστες από την τελευταία χώρα να επιβιβάζονται σε πέντε αεροδρόμια (Μόναχο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ανόβερο).

Ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, μετέφερε στην «Πελοπόννησο» ότι το πλήρες πρόγραμμα θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα και επανέλαβε ότι και φέτος δεν αναμένονται τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα απουσιάσουν και οι τουρίστες από το Ισραήλ (είναι ήδη πολλές οι ακυρώσεις) εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα. «Την περυσινή σεζόν είδαμε περίπου 143.000 πολίτες να μετακινούνται από και προς το αεροδρόμιο του Αράξου.

«Φιλοδοξούμε οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας, για την τελευταία σεζόν πριν συνταξιοδοτηθεί.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Το τροχαίο δυστύχημα, ο «Στέλιος» και τα ναρκωτικά

Πάτρα: Αυτή είναι η σειρά παρέλασης των πληρωμάτων το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Τουλάχιστον 650 Αστυνομικοί στους δρόμους, οι σεκιούριτι και τα τραπεζοκαθίσματα!

Πάτρα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν για το Καρναβάλι

Πάτρα: Πώς θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ το τριήμερου του Καρναβαλιού