Μουτζουρούλια – Μαρκέτος: Παιδιά από την Πάτρα πλάι στον Κασσελάκη

Τα δύο στελέχη πρώτης γραμμής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την Πάτρα.Μιλάνε πρώτη φορά για τον ρόλο τους!

Μουτζουρούλια

Η επικοινωνιακή ομάδα κρούσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη διαθέτει στην πρώτη γραμμή της μάχης δύο παιδιά απ’ την Πάτρα! Δύο προικισμένα και χαρισματικά παιδιά, που έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο της επικοινωνιακής προβολής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κυρίως, αλλά όχι μόνο, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Κωνσταντίνα Μουτζουρούλια και Κωνσταντίνος Μαρκέτος.

Παιδιά δύο πολύ γνωστών οικογενειών στην Πάτρα! Η Κωνσταντίνα είναι κόρη του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Πατραϊκού και της Παναχαϊκής Στάθη Μουτζουρούλια και ο Κωνσταντίνος είναι γιος του παιδίατρου και διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ανω Πόλης, Γρηγόρη Μαρκέτου.

Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ήρθε σ’ επαφή με τα δύο επιτελικά στελέχη της ομάδας Κασσελάκη! Είναι η πρώτη φορά που η Κωνσταντίνα Μουτζουρούλια και ο Κωνσταντίνος Μαρκέτος μιλούν σε ΜΜΕ για την αποστολή τους, κάτι που αποτελεί, φυσικά, τιμή για την εφημερίδα μας.
Οι απαντήσεις των δύο στελεχών είναι κοινές στα ερωτήματά μας.

-Πόσο εύκολη, επικοινωνιακά, είναι η διαχείριση ενός πολιτικού της φιλοσοφίας του Στέφανου Κασσελάκη;
Η πολιτική φιλοσοφία του Στέφανου Κασσελάκη είναι ανθρωποκεντρική. Σε προσωπικό επίπεδο διέπεται από ενσυναίσθηση και διαφάνεια. Το να δουλεύεις με έναν άνθρωπο με τέτοιου είδους χαρακτηριστικά είναι ευχαρίστηση και τιμή. Γνωρίζεις ότι μπορείς να συζητήσεις τις έγνοιες σου. Κυρίως όμως γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα του. Δεν θα αναγκαστείς να υπερασπιστείς κάτι που δεν το περιμένεις. Πορεύεσαι με ειλικρίνεια στη δουλειά σου. Και σε επαγγελματικό επίπεδο πάντα η αλήθεια είναι εύκολα διαχειρίσιμη επικοινωνιακά.

-Η ιδιοσυγκρασία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δική σας αποστολή πιο εύκολη ή μήπως πιο δύσκολη;
Λιώνουμε κι εμείς σόλες μαζί του. Ενας αεικίνητος άνθρωπος που δεν κρατιέται, είναι χαρά για τη δουλειά μας. Σε συνδυασμό με το επικοινωνιακό του χάρισμα, καθιστά πιο εύκολο τον ρόλο μας.

-Εχετε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο για να καθορίσετε το ύφος της επικοινωνιακής εκστρατείας του ή πλέον σας εμπιστεύεται «τυφλά» και αναλαμβάνετε και πρωτοβουλίες;
Εχουμε καθημερινή επαφή. Δεν είναι θέμα τυφλής εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία. Η καθημερινή τριβή όμως είναι αυτή που μας βοηθάει να εξελιχθούμε.

-Υπάρχουν «στιγμές» που διαφωνείτε μαζί του σε επικοινωνιακά θέματα και αν ναι, ακούει τη γνώμη σας;
Δεν υπάρχουν διαφωνίες παρά μόνο διαφορετικές απόψεις. Ο πρόεδρος είναι υπέρ των συζητήσεων και ακούει και επεξεργάζεται τις απόψεις όλων των συνεργατών του.

-Η «δουλειά» σας θεωρείτε ότι απευθύνεται σ’ ένα ακροατήριο νεαρής, κυρίως, ηλικίας ή και σε μεγαλύτερες ηλικίες;
Η δουλειά μας απευθύνεται σε όλους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως διαχωρισμός. Τα social είναι μέσο δικτύωσης για όλους. Εξάλλου ο πρόεδρος, μέσω της ομολογουμένως επιτυχημένης καμπάνιας στα social media, εξελέγη στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός του γεγονότος ότι η υπερπληθώρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η διαφορετική δομή του καθενός οδηγούν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες να ακολουθούν διαφορετικά μέσα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το «προϊόν» των κοινωνικών δικτύων πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως τηλεοπτικό προϊόν σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

-Μήπως η βασική στόχευση, πλέον, είναι το κεντρώο ακροατήριο και όχι το αριστερό όπως μέχρι πρότινος;
Η στόχευση αφορά όλους τους προοδευτικούς συμπολίτες μας. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ καταστατικά εκτείνεται από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Οταν ένας μισθωτός βρίσκεται μπροστά από τα ράφια ενός σούπερ μάρκετ ή ένας επιχειρηματίας καλείται να προπληρώσει τον φόρο της επόμενης χρονιάς ή να φορολογηθεί με υψηλότερο συντελεστή από αυτούς που έχουν μερίσματα, θα αναζητήσει λύσεις. Αυτές τις λύσεις καλούμαστε να επικοινωνήσουμε. Τις λύσεις που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή, τώρα.

-Αν σας ζητούσα να χαρακτηρίσετε με «δύο» λέξεις τον πρόεδρο, ποιες θα επιλέγατε;
Α. Αληθινός, Β. Ανθρωπος με ενσυναίσθηση.

-Υπάρχει ωράριο στη δουλειά σας;
Οταν προσπαθείς να φέρεις αλλαγή στη χώρα, στη ζωή των συμπολιτών σου, δεν κοιτάς το ρολόι. Διαρκώς επικοινωνείς με ανθρώπους να γνωρίζεις τα προβλήματά τους. Από την Εφη στη Γαύδο και τις ψεύτικες υποσχέσεις, όπως αποδείχθηκε, του Μητσοτάκη για τηλεκπαίδευση, μέχρι τον Αλέξανδρο στην Κομοτηνή και την απουσία του πολυδιαφημισμένου από την κυβέρνηση προσωπικού βοηθού. Μιλάμε καθημερινά με δεκάδες πολίτες από όλη την επικράτεια για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το εύρος των προβλημάτων. Ασφαλώς υπάρχει χρόνος για την προσωπική μας ζωή, αλλά δεν μπορείς να αποσυνδεθείς με τα προβλήματα των πολιτών. Γιατί τότε η δουλειά σου είναι κενή. Ολοι μας, με πρώτο τον πρόεδρό μας, δενόμαστε με τους ανθρώπους και τις ιστορίες που γνωρίζουμε και κρατάμε επαφή.

-Ο «πολύς κόσμος» θεωρεί πως τέτοιες θέσεις πληρώνονται πολύ αδρά. Ισχύει;
Σε αυτή τη δουλειά, όπως σας είπαμε, δενόμαστε με τον κόσμο που γνωρίζουμε, με τα προβλήματα που μας παρουσιάζουν. Δεν υπάρχει πληρωμή όταν συζητάμε με τις μανάδες των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν και μας παρουσιάζουν τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωπες. Η μόνη πληρωμή είναι η προσωρινή ικανοποίηση της ορατότητας ενός προβλήματος όταν το αναδεικνύει ο πρόεδρος. Και εμμένουμε στον όρο «προσωρινή ικανοποίηση» γιατί στόχος μας είναι η αλλαγή. Μόνο με την επίλυση των προβλημάτων θα έχουμε την «πληρωμή» που και εμάς θα ικανοποιεί. Εργαζόμαστε και θέλουμε «καλύτερη ζωή τώρα».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πρόωρα 36άρια στην Πάτρα, πώς θα εξελιχθεί ο Μάιος και τα επεισόδια καύσωνα

Ένας νεκρός και τραυματίες ύστερα από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη ΦΩΤΟ

Ασπρόπυργος: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο οδηγός που βίασε την 27χρονη

Φονικό στο Κιλκίς: 54χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο

Παράνομα συνδρομητικά: Νέο κύκλωμα «πειρατών» δρούσε και στην Πάτρα – Έρευνες της ΕΛΑΣ