Φοιτητικές εκλογές 2023 – Πάτρα: Κάλπη με…πολιτικό μήνυμα, στην «Π», εκπρόσωποι παρατάξεων

Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές 2024 στην Πάτρα. Οι εκτιμήσεις πριν την κάλπη.

φοιτητικές εκλογές

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, οι φοιτητικές παρατάξεις ζητούν την ψήφο των φοιτητών, καθώς σήμερα Τετάρτη 22/05/2024 θα γίνουν οι φετινές εκλογές σε έναν κλάδο που το τελευταίο χρονικό διάστημα πέρασε αναταραχές, με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, λόγω του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8το βράδυ  θα στηθούν κάλπες για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και άπαντες περιμένουν το αποτέλεσμα με αγωνία, καθώς είναι πιθανό να σταλεί πολιτικό μήνυμα ενόψει και της ευρωκάλπης.

Σε επίπεδο Πάτρας, φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών. Παραδοσιακά οι εκλογές διεξάγονταν στο 13 Λύκειο επί της οδού Κανακάρη, ωστόσο λόγω εργασιών οι φετινές φοιτητικές εκλογές για το Πανεπιστήμιο θα διεξαχθούν σε 2 δημοτικά σχολεία της Πάτρας και στο πρώην ΤΕΙ (Μπεγουλάκι), με καταμερισμό των σχολών για λόγους χωρητικότητας.Συγκεκριμένα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο-Στρούμπειο (Μαιζώνος 36), στο 11ο Δημοτικό Σχολείο-Παναγιώτης Κανελλόπουλος (Ρήγα Φεραίου & Σατωβριάνδου) και στο πρώην ΤΕΙ Πατρών.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τρεις εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων, από τους οποίους ζήτησε ένα σχόλιο σχετικά με τους στόχους τους.

Ο υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γιάννης Σταυρογιαννόπουλος δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι η παράταξή μας είναι η μοναδική που υπερασπίζεται τις ανοιχτές σχολές και τα συμφέροντα των φοιτητών. Καλούμε τους φοιτητές να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία και να μας στηρίξουν, ώστε πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης».

φοιτητικές εκλογές

Ο γραμματέας της Οργάνωσης ΚΝΕ Πανεπιστημίου Πατρών «Πανσπουδαστική» Χρήστος Καποδίστριας, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι η άνοδος σε ψήφους, ώστε να εκφράσουν οι φοιτητές την αντίθεσή τους κόντρα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μας τσακίζει τις ζωές, όπως έκανε με τον τελευταίο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και όπως κάνει με το έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όχι μόνο θα διατηρήσουμε δυνάμεις, αλλά και θα τις αυξήσουμε σε σχέση με τις εκλογές του 2023».

φοιτητικές εκλογές

Ο γραμματέας ΑΕΙ Πατρών, από την ΠΑΣΠ, Θεόδωρος Βλαχάκης τόνισε: «Διαχρονικά η θέση της ΠΑΣΠ είναι να υπάρχει δημόσια και δωρεάν παιδεία και το λέω αυτό με αφορμή το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε ότι αφορά το διακύβευμα στις φετινές εκλογές, στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τις δυνάμεις και τα ποσοστά μας, με στόχο να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση».
Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2023, η Πανσπουδαστική είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33%, η ΠΑΣΠ: 23%, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 22% και η ΕΑΑΚ: 7,61%.

φοιτητικές εκλογές

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πατρινός υπεράνω υποψίας σε κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικών καναλιών

Πάτρα: Ουδείς Τούρκος αγοραστής του σπιτιού της Πισπιρίγκου

Θάνατος κομμώτριας στην Πάτρα: Και άλλη γυναίκα είχε πεθάνει μετά από λιποαναρρόφηση στον ίδιο γιατρό

Λαμία: Αμέτρητες οι καταγγελίες για τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές, από τι προκλήθηκε η φωτιά

Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό μαθητή από πόρτα σχολείου

Αχαΐα: Άγριος ξυλοδαρμός σε επιχείρηση – Έστειλαν έμπορο στο Νοσοκομείο

Πάτρα: Τα Βραχνέικα αποκτούν δημοτικό χώρο στάθμευσης