Γιατί η ζωή είναι καλύτερη μετά τα 40;

Την απάντηση στο γιατί η ζωή μετά τα 40 είναι καλύτερη, θα στη δώσει η Reese Witherspoon.

δεκαετία-των-40-reese

Η ζωή είναι καλύτερη μετά τα 40 και εάν αναρωτιέσαι πώς και γιατί, την απάντηση δε θα στη δώσω εγώ, αλλά η μία και μοναδική, το είδωλο και role model, Reese Witherspoon.

Η αγαπημένη star έδωσε μία ολοκαίνουρια συνέντευξη στο περιοδικό Harper’s Bazaar, όπου και μίλησε – μεταξύ άλλων – για το πώς η ζωή είναι καλύτερη μετά τα 40 και η αλήθεια είναι πως τα λόγια της κρύβουν σοφία, ελπίδα και… την πραγματικότητα!

«Νομίζω πως αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που μπορείς να καταφέρεις όσα θέλεις στον κόσμο και το να ανησυχείς για τη γνώμη των άλλων είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου», δήλωσε η Reese.

«Είναι μία ελευθερία στη δεκαετία των 40 να αισθάνεσαι απεξαρτημένη από τις απόψεις των άλλων. Φυσικά είναι πάντα εκεί. Απλά δε μετράνε το ίδιο για σένα και αυτό είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα».

Μπορεί κάποιος να της πει ότι δεν τα λέει καλά; Προφανώς και όχι! Και μάλιστα, όσα μοιράζεται σε αυτή τη συνέντευξη τα έχει ζήσει από πρώτο χέρι με τη βασική διαφορά ανάμεσα στο τώρα και στο τότε, το πόσο αισθάνεται η Reese να έχει τον έλεγχο της ιστορίας της.

Ειδικά όταν η συζήτηση (η πολύ δημόσια συζήτηση) έρχεται στα δύο της διαζύγια.

Την πρώτη φορά, το 2008 με τον Ryan Philippe, τα πάντα είχαν βγει στα «μανταλάκια» και είχαν γίνει βορά στα media, ενώ τώρα, στο διαζύγιό της με τον Jim Toth, η ίδια είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένη στο πώς να διαχειριστεί σε δημόσιο επίπεδο αυτή τη στιγμή στην προσωπική της ζωή και πώς δε θα την επηρεάσει οτιδήποτε μπορεί να γραφτεί, ακουστεί, λεχθεί.

«Υπάρχουν υποθέσεις, αλλά δε μπορώ να τις ελέγξω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ο πιο ειλικρινής, ευθύς και ευάλωτος εαυτός μου. Είναι πολύτιμος χρόνος για μένα», ανέφερε η πρωταγωνίστρια του «The Morning Show».

Μάλιστα, σε μία παλαιότερη συνέντευξή της, η Reese είχε ξαναμιλήσει για το πώς είναι να μεγαλώνει και να περνά στη δεκαετία των 40+.

«Είμαι 45», είχε πει τότε. «Ξέρω με ποιον θέλω να περνάω τον χρόνο μου και με ποιον όχι. Και αυτό είναι ένα από τα εξαιρετικά πράγματα στο να μεγαλώνεις – απλά καθαρίζει ο χώρος σου. Θέλω να είμαι με τη μαμά μου, τα παιδιά μου και τους ανθρώπους που γεμίζουν τη δεξαμενή μου. Και σε οποιονδήποτε άλλον, εύχομαι τα καλύτερα».

Πώς δε θα δίνεις τόση σημασία στη γνώμη των άλλων

Για αρχή, σου προτείνω να ξεκινήσεις να διαβάζεις το «Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα..!» ή αλλιώς «The subtle art of not giving a fuck». Νομίζω θα μπορέσει να σου δώσει μία πρώτη οπτική, για να μην παίρνεις τη ζωή και τόσο στα σοβαρά.

via GIPHY

Πέρα από αυτό όμως, τι μπορούμε να κάνουμε, για να μη μας νοιάζει τόσο η γνώμη των άλλων;

1. Δείξε συμπόνια στην κακή κριτική

Γιατί πολλές φορές προέρχεται από ανθρώπους πληγωμένους, που προσπαθούν να κάνουν τους εαυτούς τους να νιώσουν καλύτερα.

2. Δες το καλό στην κριτική

Ακόμα και εάν δε φαίνεται να έρχεται από ένα αγνό και αυθεντικό σημείο, βρες αυτό που μπορείς να «τραβήξεις» από αυτά τα λόγια και άσε τα υπόλοιπα να σβήσουν.

3. Χτίσε την αυτοπεποίθησή σου

Κάτι που δε χρειάζεται να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά μη δίνεις αυτή τη δύναμη σε κανέναν άλλον. Η εξωτερική επιβεβαίωση δε μπορεί να σου προσφέρει σχεδόν τίποτα, χτίσε από μέσα προς τα έξω.

μετά-τα-40-reese

Φωτογραφία από Inga Seliverstova (pexels.com)

4. Δώσε εύσημα στον εαυτό σου

Με αντικειμενικότητα και καθαρή σκέψη, σίγουρα μπορείς να κρίνεις τον εαυτό σου, να δεις την πορεία σου, τα δυνατά σου στοιχεία και τα ελαφρώς πιο αδύναμα. Και μπορείς όλα αυτά να τα εκτιμήσεις πιο καθαρά από τον καθέναν.

5. Ξέχνα την τελειότητα

Δεν υπάρχει, δεν πρόκειται να υπάρξει και σε δεσμεύει από το να ζήσεις πραγματικά τη ζωή σου.

6. Αυτογνωσία

Όσο περισσότερη αυτογνωσία καλλιεργείς, τόσο λιγότερο θα σε επηρεάζουν αρνητικά μοτίβα σκέψης ανάμεσα σε σένα και τον κόσμο. Και το θέλουμε αυτό.

7. Σταμάτα να κάνεις υποθέσεις

Κανείς δε ξέρει τι κρύβουν μέσα στο μυαλό τους οι υπόλοιποι, οπότε αντί να κάνεις υποθέσεις, άφησέ τους να το εκφράσουν και εάν δε θέλουν, τότε είναι ένα δικό τους θέμα που δε χρειάζεται να σε ακουμπά.

 

Με πληροφορίες από self.com και happierhuman.com