Ο «διωγμός» των διαιτητών της ΕΣΚΑ-Η με στοιχεία

image 628341

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε καταγράψει έγκαιρα τον πρωτοφανή αποκλεισμό των διαιτητών του τοπικού Συνδέσμου (ενός από τους πιο ποιοτικούς και ιστορικότερους Συνδέσμους στο ελληνικό μπάσκετ) από τα παιχνίδια της Basket League.

Πλέον, με την σεζόν να φτάνει προς το τέλος της, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του μπάσκετ – και όχι μόνο από τα μέρη μας – κάνουν λόγο για «μπασκετική ασέβεια των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ και της ΕΟΚ προς τους διαιτητές της Αχαΐας και της Ηλείας, αλλά και προς την ιστορία συνολικά του Πατραϊκού μπάσκετ».

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για αυτήν την σκανδαλώδη, προκλητική και άδικη κατάσταση:

– Το 88% των ορισμών προέρχεται από τις Περιφέρειες των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ που ήταν την φετινή αγωνιστική χρονιά στη Επιτροπή.

– Από την Αχαΐα και την Ηλεία είχαμε μόνο τρεις διαιτητές με 17 αγώνες, ποσοστό 4,20%!

– Από την Θεσσαλία (την Ενωση του κ. Κορομηλά, με σαφώς πολύ λιγότερες ομάδες…) έχουμε 5 διαιτητές με 49 αγώνες, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 12,20% και με εκτός 2 διαιτητές της Α1.

– Από την Κρήτη, χώρο μπασκετικής δράσης του υποψηφίου του κ. Φασούλα, Χαράλαμπου Μαρκάκη, όπου οι ομάδες είναι όσες σε μια… γειτονιά της Πάτρας (!), έχουμε 4 διαιτητές στην Α1 με 14 αγώνες και ποσοστό 3,50%.

– Από την Κεντρική Μακεδονία (ψάχνουμε ομάδα στην Α1…), χώρο μπασκετικής παρουσίας του έτερου υποψηφίου του κ. Φασούλα, κ. Παπαγιαννούλη, καθώς και του Γ. Τανατζή, έχουμε 5 διαιτητές με 25 αγώνες και ποσοστό 6,22%.

– Πάμε, ακολούθως, στη – δικαιωματικά πρώτη – Αθήνα, με τον προεδρό της, κ. Αλεξόπουλο (που μαθαίνουμε ότι «έκλεισε το μάτι» και στηρίζει τον κ. Φασούλα) και με τον κ. Ζαβλανό στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Εκεί έχουμε 26 διαιτητές να αγωνίζονται στην Α1 με 199 αγώνες, με ποσοστό 49,50%.

Και τελειώνουμε με την Περιφέρεια του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΟΚ, κ. Συμεωνίδη, την Θεσσαλονίκη και του προέδρου κ. Λόρτου (που καταψήφισε τον κ. Βασιλακόπουλο και λέγεται ότι στηρίζει Φασούλα), με συμμετοχή 10 διαιτητών με 68 αγώνες και ποσοστό 17%.

Και επειδή κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι όλα τα παραπάνω είναι θέμα τύχης ή ακόμη περισσότερο και ικανότητας και αξίας, θα θέσουμε κι ένα άλλο «τυχαίο» γεγονός για να βγάλετε τα συμπερασματά σας.

Φέτος δόθηκε η ευκαιρία σε 15 άξιους διαιτητές να σφυρίξουν για πρώτη φορά στην Α1 και – όλως τυχαίως! – οι 14 ήταν από τις Περιφέρειες των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ και ένας από την Κρήτη. Από Αχαϊα και Ηλείας… ουδείς! Απίστευτο; Κι όμως…

Δυστυχώς, πλέον, δεν μιλάμε για ανάπτυξη, μιας και επί της ουσίας έχουν εξαφανιστεί πολλοί Σύνδεσμοι λόγω κρίσης και όχι μόνο. Δυστυχως, μιλάμε για άλλα πράγματα, για επιλεκτικότητα και για κατάφορες προτιμήσεις, στοιχεία που δεν αρμόζουν στο μπάσκετ του πλουραλισμού και της αντιπροσωπευτικότητας που θέλουμε να έχουμε.

Και κάτι τελευταίο: Είναι λυπηρό, πολύ λυπηρό, που τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ όλες τις 10ετίες που σφύριζαν αγώνες, έπαιζαν κατά κόρον τις ομάδες της Αχαϊας και της Ηλείας και «ανδρώθηκαν» διαιτητικά με ομάδες όπως ο Απόλλων, η Ολυμπιάδα, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, η ΕΑΠ, ο Εσπερος ΑΟΠΑ, η Απολλωνιάδα, η Παναχαϊκή, ο Κεραυνός Αιγίου, η ΕΑΠ και τα τελευταία χρόνια και ο Προμηθέας. Δεν θα έπρεπε να ξεχνούν τόσο εύκολα όλοι εκείνοι ότι πήραν εμπειρίες και παραστάσεις από τις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η, που τους χρησίμευσαν στην συνέχεια στη διαιτητική τους άνοδο…

Βεβαίως, τις ευθύνες του για όλη αυτήν την κατάσταση έχει και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, καθώς είναι απορίας άξιον πως αποδέχεται μια τέτοια μπασκετική ασέβεια προς την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, την οποία διοικεί εδώ και 10ετίες… Αν αυτός δεν είναι «διωγμός», τότε τι είναι «διωγμός»;

Θα επανέλθουμε με ακόμη περισσότερα στοιχεία, τώρα αρχίζουμε…

Πρόκειται για ξεκάθαρη αδικία!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ