Πάτρα: «Έκτροπα» και φθορές στην Εγλυκάδα, ζευγαράκια, κλοπές και καταπατήσεις! ΦΩΤΟ
Τα φαινόμενα παραβατικότητας εστιάζονται στο αδιέξοδο αγροτικό δρομάκι ακριβώς κάτω από το ναό και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με όσα περιέγραψε η κυρία Α.Σ., η οποία είναι ιδιοκτήτρια αγροτεμαχίου.
Είναι δυνατόν λίγα μόλις μέτρα μακριά από έναν ιερό χώρο, το εκκλησάκι των Αγίων Μυροφόρων στην Εγλυκάδα, να καταγράφονται, σε καθημερινή σχεδόν βάση, ακρότητες; Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα, με βάση τα όσα καταγγέλλουν πολίτες, στην «Πελοπόννησο».
Τα φαινόμενα παραβατικότητας εστιάζονται στο αδιέξοδο αγροτικό δρομάκι ακριβώς κάτω από το ναό και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με όσα περιέγραψε η κυρία Α.Σ., η οποία είναι ιδιοκτήτρια αγροτεμαχίου.
Πρώτον, παρέες αγνώστων μπαίνουν στις ξένες ιδιοκτησίες, καπνίζουν, πίνουν, τρώνε και πετούν απορρίμματα.
Δεύτερον, ζευγάρια – νόμιμα ή παράνομα – εισέρχονται με τα αυτοκίνητά τους στα οικόπεδα και επιδίδονται σε άσεμνες πράξεις. Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως πολύ νωρίς το πρωί ή όταν πέφτει ο ήλιος.
Τρίτον, μεταλλικά αντικείμενα, από φράχτες ή σιδερολοστοί, που οριοθετούν τα οικόπεδα, εξαφανίζονται ως διά μαγείας «από μικρούς και μεγάλους καταπατητές».
Το σημείο, όπως αναφέρουν κάτοικοι, βρίσκεται στα όρια του Σχεδίου Πόλεως και μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα για να μπορούν να οικοδομηθούν και να πάρουν ύδρευση τα μικρά οικόπεδα (τα περισσότερα δεν ξεπερνούν τα 180 τ.μ.), στην ουσία είναι εκτεθειμένα σε οποιονδήποτε. Πρόσφατα, μάλιστα, υπήρξε και περιστατικό με ιδιοκτήτη, ο οποίος αφού καθάρισε το αγροτεμάχιό του από χόρτα και στη συνέχεια προχώρησε σε οριοθέτηση με κορδέλες, μετά από επικαιροποιημένο τοπογραφικό, βρήκε το οικόπεδό του καταπατημένο από αγνώστους, οι οποίοι όχι μόνο εξαφάνισαν την πρόχειρη οριοθέτηση, αλλά εναπόθεσαν άμμο και μπάζα εντός του χώρου!
Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ιδιοκτήτες οικοπέδων στο δρομάκι ακριβώς κάτω από τις Αγιες Μυροφόρες θα κινηθούν νομικά κατ΄ αγνώστων, ενώ σκοπεύουν να φέρουν το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας ζητώντας την αναβάθμιση της περιοχής και την εξεύρεση λύσης προκειμένου τα αγροτεμάχια να φυλάσσονται και να μπορούν να οικοδομηθούν.
«Μέχρι να δοθεί μια λύση από τον Δήμο και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε τσίλιες και να φυλάμε καραούλι, για να εντοπίσουμε τους καταπατητές της γης μας και της περιουσίας μας» σχολίασε ιδιοκτήτης οικοπέδου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News