Πάτρα: Γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τον 17χρονο γιο τους με αυτισμό από κέντρο ημερήσιας φροντίδας
Αδιανόητη περιστατικό στην Πάτρα, που προκάλεσε σοκ και οργή! Αφορά σε υπόθεση εγκατάλειψης ανήλικου παιδιού με αυτισμό, καθώς οι ίδιοι του οι γονείς φέρονται να αρνήθηκαν να το παραλάβουν από κέντρο ημερήσιας φροντίδας όπου παρακολουθούσε θεραπευτικό πρόγραμμα.
Το περιστατικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο 53χρονος πατέρας μετέφερε τον 17χρονο γιο του στο κέντρο για τη συνηθισμένη του συνεδρία. Όμως όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και οι υπεύθυνοι του χώρου επικοινώνησαν με την οικογένεια προκειμένου να παραλάβει το παιδί, οι γονείς αρνήθηκαν, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για την τύχη του.
Μάλιστα η στάση τους προκάλεσε έντονη αναστάτωση στο προσωπικό του κέντρου, καθώς το ανήλικο παιδί έμεινε για ώρες χωρίς φροντίδα και χωρίς να γνωρίζει κανείς πού θα διανυκτερεύσει.
Ωστόσο γύρω στις 10 το βράδυ, η γιαγιά του 17χρονου έσπευσε στο σημείο και τον παρέλαβε, εξασφαλίζοντας την ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι.
Πλέον οι αστυνομικές αρχές έχουν κινηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τον εντοπισμό των γονέων, οι οποίοι αναζητούνται προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να λογοδοτήσουν για την πράξη τους.
Βέβαια η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο κοινωνικό προβληματισμό, καθώς αναδεικνύει το ζήτημα της φροντίδας και της ευαισθησίας απέναντι σε παιδιά με αναπηρία, αλλά και την ανάγκη για ισχυρότερη κοινωνική προστασία των ευάλωτων ομάδων όταν και όπως αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Κλέλια Ανδριολάτου: «Εκρηκτική» και εντυπωσιακή έκανε γιόγκα στον Αχέροντα ΒΙΝΤΕΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στο Λαογραφικό Μουσείο Καμενιάνων ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
