Πάτρα: Πλημμύρισε πάλι η Ακτή Δυμαίων, κίνδυνος για οδηγούς και σπίτια ΦΩΤΟ
Νέα σύσκεψη για την Ακτή Δυμαίων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Δύσκολη η κατάσταση στην παραλιακή οδό της Ακτής Δυμαίων, στην Πάτρα, όπου καταγράφηκαν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα στο ρεύμα προς Πύργο.
Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου
Η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες επιδεινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 17/02/2026 όταν περίπου στις 5πμ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ότι τα νερά επεκτάθηκαν και στο ρεύμα προς Πάτρα, στις κάθετες οδούς στα γύρω στενά και απέκλεισε το σημείο.
Ανησυχία προκλήθηκε και τους κατοίκους που έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα έξω από τα σπίτια τους.

Η κακοκαιρία εξπρές δείχνει τα «δόντια» της από τις βραδινές ώρες στην Αχαΐα και στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Αλλωστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και παράκτιων πλημμυρών λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Η Δυτική Ελλάδα σε «κόκκινο» συναγερμό για την κακοκαιρία εξπρές, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σύσκεψη, για τον συντονισμό των τεχνικών ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων που αφορούν στις άμεσες παρεμβάσεις στην Ακτή Δυμαίων, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 16/02/2026.
«Ενα πρόβλημα που δεν είναι απλό, που ξεκινά μέσα από την λιμενική ζώνη και περνά στα φρεάτια και τον δρόμο. Σε ό,τι μας αφορά, στην ΠΕ Αχαΐας, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να λύσουμε το πρόβλημα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση οριστικά και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Το 7ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Μετάλλιο για τον Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Ο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων ΦΩΤΟ
