Το να είσαι Millennial ήταν cool

Millennial

Με τιμή και καμάρι δηλώνω πως ανήκω στους Millennials και φανατική της γενιάς μου, νιώθοντας τυχερή που βίωσα τα τελευταία απομεινάρια της παιδικής αθωότητας όπως της αρμόζει και της πρέπει.

Για τους Milennials το παιχνίδι και η κοινωνικοποίηση στις πλατείες και τις γνωστές «αλάνες» ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο(ή έστω τα σαββατοκύριακα), δίχως να μας απασχολούν οι «τάσεις» και τα «viral» στο Instagram και tiktok προσκολλημένοι τις οθόνες μας, και φυσικά το αθώο φλερτ ως έφηβοι και ενήλικες επικρατούσε χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση να κρυβόμαστε πίσω από τις οθόνες του κινητού μας και το προστατευτικό τοίχος των windows 98 μας. Στη δε εκπαίδευση…ήταν μέγιστη αρετή(γνώμη μου) που το διαδίκτυο δεν ήταν σύμμαχος στη σχολική περίοδο. Τότε ο εγκέφαλος έμπαινε πραγματικά σε λειτουργία και δεν είχαμε μασημένη τροφή, πάρα μόνο Πάπυρος Larousse Britannica, νιώθοντας ευλογημένοι και περήφανοι που κοσμούσε τη βιβλιοθήκη μας.

Όσοι ανήκετε στη γενιά μου ενδεχομένως να γνωρίζετε πως, όπως οι ΝΙΡΒΑΝΑ και η ΚΕΙΤ ΜΟΣ σφράγισαν τη δεκαετία του 90 μουσικά και εμφανισιακά εν μια νυκτί, έτσι η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ εισέβαλε απροειδοποίητα στις ζωές μας αλλάζοντας μια ολόκληρη δεκαετία και μια ολόκληρη γενιά, από το skinny body στο curvy. Και να ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν.

Ανοίγω λοιπόν αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που άλλαξε ριζικά τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς. Πίσω στο μακρινό 2010-2011 και για τα επόμενα 11-12 χρόνια, πληθώρα γυναικών ζούσε για τη στιγμή που θα αποκτήσει το πολυπόθητο φρύδι σε σχήμα αετού –  σήμα της mazda της ΚΙΜ, που θα βάλει κείλια και τσίτος όπως η ΚΙΜ, που θα παστωθεί σα να μην υπάρχει αύριο (με εκείνο το μεικ απ τρικ κοντούρινγκ που μας στοίχειωσε και κυκλοφορούσαν οι γυναίκες σαν απόγονοι του πατρινού καρναβαλιού) όπως η ΚΙΜ, καταβάλλοντας απέλπιδες προσπάθειες για να αποκτήσουν πέρα από τη ψεύτικη ομορφιά, ένα ψεύτικο σώμα σαν της ΚΙΜ! Ματαιότης ματαιοτήτων…

Η τύπισσα ήταν και είναι πραγματικό φαινόμενο! Λάνσαρε το ψέμα ως αλήθεια και όχι μόνο λατρεύτηκε και αντιγράφηκε όσο καμιά, αλλά φτάσαμε στο σήμερα αντιλαμβανόμενοι πως Π.S.(προ social) υπήρχε αντικειμενική, πραγματική και σπάνια ομορφιά άξια θαυμασμού.

Όχι copy paste μαζών σαφώς επηρεασμένοι από influencers και άλλων αδιάφορων προσωπικοτήτων iq πατερίτσας, που όμως τολμούν να διεισδύσουν στην εμφάνισή σου και μάντεψε…το πτυχαίνουν! Γιατί εσύ κουκλίτσα μου, με το απλοϊκό σου ντύσιμο και βάψιμο είσαι μπαναλ, αν όμως ακολουθήσεις τις τάσεις, θα γίνεις πολυπόθητη!

Πάμε τώρα στα social media και στο βωμό των likes. Δεν υπήρχε στις πρώιμες ζωές μας. Η σύνδεση στο ιντερνετ έμοιαζε με εξωγήινο παράσιτο από την Ανδρομέδα που αγωνία να συνδεθεί μέχρι να θελήσει η μάνα σου να μιλήσει με τη θειά σου στο τηλέφωνο για 3 ώρες και να κοπεί η σύνδεση. Ο δε κυβερνοχώρος εισέβαλε αβίαστα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε πως τα πατροπαράδοτα κινητά με κουμπιά είναι πλέον τγε μπαναλ.

Ο κάθε νέος που σεβόταν τον εαυτό του όφειλε να έχει android ή IOS (η γενιά μας εννοείται πως ένεκα οικονομικής κρίσης δεν είχε λεφτά για κάρτα στο κινητό, αλλά φυσικά είχε iphone). Αρκετοί ζούσαν για το θεαθήναι και το φαίνεσθαι. Όσο πιο πολλα τα likes τόσο πιο αρεστός φάνταζες στα μάτια του άγνωστου διαδικτυακού κοινού. Στις παρέες ξεχώριζες αν έκανες σκρολ στην οθόνη σου, αν έμπαινες στο facebook (με 0. για τους πολύ προχωρημένους….γιατί τότε βλέπετε, δεν είχαμε mb), και έκανες τσεικ ιν στη τάδε τοποθεσία πίνοντας δηλητηριώδεις χημικές ουσίες (δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να αναλύσω τον τότε τρόπο γραφής που ήταν μίξη ελληνικής, λατινικών χαρακτήρων και greeklish και απομεινάρια φράσεων για το myspace όπως papaw, picoula, xoaxoa, omg+3lol κα).

Σε αυτό το σημείο ας κάνουμε ενός λεπτού σιγή για αείμνηστο MSN. Το MSN ! Ό,τι καλύτερο υπήρχε σε εφαρμογή! Δεν θα πω πολλά πράγματα για το τιτανομέγιστο αυτό εργαλείο κοινωνικοποίησης. Όσοι προλάβατε, προλάβατε!

Kαι φυσικά, εκεί, γύρω στο 2014 με 2015 έχουμε το άλλο κεφάλαιο που στοίχειωσε σαν τη Ταμάρα τις ψυχές μας από τη τηλεοπτική οθόνη… τη σέλφυ!  Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγάλεις σέλφυ για τις γυναίκες ήταν τα σουφρωμένα χείλη, τα φίλτρα των εφαρμογών για να αποκτήσεις αυτιά κουνελιού ή σκύλου ή έξτρα μεικ απ(αυτό συνεχίζεται και σήμερα), το σήμα της νίκης και δυο ζευγάρια τσίτος. Για τους άντρες τα πράγματα ήταν πιο εύκολα το καλοκαίρι για να βγει η πολυπόθητη σέλφυ: μαλλιά σακούλα σκουπιδιών δεμένη έτοιμη για το κάδο, tattoo μανίκι έγχρωμο αλλιώς ήσουν μπλεμπέος και δεν γυρνούσε να σε κοιτάξει ούτε η μέση κοινή θνητή, super dry μαγιό, έγχρωμα ray-ban και ήσουν έτοιμος γοργόνος να οργώσεις τις παραλίες και τα bikikinia.

Το πιο σημαντικό γεγονός όμως ήταν πως οι Millennials ξέραμε από κοινωνικοποίηση, φλερτ και διασκέδαση. Δεν περίμενες το κινητό για να φλερτάρεις. Δεν περίμενες να κάνεις post για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του mon amour σου. Έβγαινες στα κλαμπς και χόρευες δίχως να σε απασχολεί να κάνεις τσεκ ιν(μην υποτιμάτε το τσεκ ιν, τότε ήταν ό,τι μαμάτο συνέβαινε στο φουμπου) και στορυ παραμένοντας προσκολλημένος στο κινητό σου. Η παρέα μαζευόταν για καφέ, σε σπίτιαδίχως η οθόνη του κινητού να γίνεται προέκταση του χεριού υποφέροντας από αυχενικό. Και το πιο σημαντικό; Δεν ζούσες για το φαίνεσθαι, απολάμβανες τη στιγμή!

Κάτι άλλο που έχουμε παρατηρήσει όλοι(σχεδόν) και συμβαίνει και ανάμεσά μας: η Gen Z δείχνει μεγαλύτερη εμφανισιακά  από τους Millennials! Σαν μαθητούδι και νεούδι που υπήρξα, θυμάμαι και εγώ και οι φίλοι μου μοιάζαμε ηλικιακά στο έτος γεννήσεώς μας. Σε αντίθεση με τη γενιά Z που ο μέσος 20ρης/20αρα μοιάζει τουλάχιστον μια 5ετία plus. Δεν θίγω καν τους σημερινούς εφήβους οι οποίοι συμπεριφέρονται και ντύνονται 10 χρόνια plus.

Αν κάτι μας διαφοροποιεί από τη GEN Z είναι πως τότε, ένας πραγματικός καλλιτέχνης (βλέπε Micheal Jackson) δεν είχε ανάγκη προβολής και διαφήμισης από τα social που ήταν και ανύπαρκτα. Γέμιζε συναυλίες και στάδια δίχως τη σημερινή επικοινωνιακή προσπάθεια και προβολή για επιτυχία (βλέπε ταινία Barbie).

Τέλος, η δική μας γενιά είχε ΠΑΣΟΚ! Στις φλέβες του μέσου Έλληνα κυλούσε πράσινο αίμα, και αυτό είναι κάτι που θα βαραίνει για πάντα τη τελευταία γενιά που πρόλαβε να βιώσει λίγα ποσοστά δανεικής ευημερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καθηλώθηκε» στην Ηγουμενίτσα πλοίο από την Πάτρα με 400 επιβάτες

Πύργος: Νεκρός οδηγός ΙΧ, παρασύρθηκε από τρένο ΦΩΤΟ

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από την Πυροσβεστική σε Αχαΐα και Ηλεία

Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνωρίζουν σήμερα το Παλαιστινιακό κράτος, έκτακτη σύσκεψη του ΟΗΕ

Νίκαια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για το μαχαίρωμα γυναίκας, γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο σύζυγος

Λαμία: Τι συνέβη δυο ημέρες πριν τη φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αυτά είναι τα 60 εισοδήματα που «σβήνουν» τα τεκμήρια

Επίδομα παιδιού: Πότε θα μπουν τα χρήματα από τον ΟΠΕΚΑ στους λογαριασμούς

Νικολακόπουλος αποκλειστικά στην «Π» με χρονοδιαγράμματα για Αστυνομικό Μέγαρο και Φυλακές

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop