Πάτρα: Μεγάλη απάτη – «Τον πούλησε και τον αγόρασε»

Το θύμα προσπαθούσε να πουλήσει από το διαδίκτυο ένα φλάουτο, αλλά έπεσε πάνω σε «καθηγητή» απατεώνα. Του τηλεφώνησε και του άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς από καταθέσεις 65.000 ευρώ.

απάτη

Κι όμως είναι αλήθεια, το πόσο αφελής και ανεκπαίδευτος κόσμος υπάρχει με τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, που πέφτει θύμα απατεώνων με πανεύκολο τρόπο.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα με πρωταγωνιστή όχι κάποιον ηλικιωμένο και ανεκπαίδευτο άνθρωπο, αλλά έναν νεαρό σε ηλικία άνδρα που επέλεξε το διαδίκτυο για να δημοσιεύσει μια ηλεκτρονική αγγελία πώλησης μουσικού οργάνου.

Κατά πληροφορίες, ο ανύποπτος πατρινός προσπαθούσε να πουλήσει ένα πνευστό μουσικό όργανο που δεν ήθελε πλέον να το έχει άλλο την κατοχή του και δεν άργησε να δεχθεί ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, που προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή.
Αφού διαπραγματεύθηκαν, κατέληξαν σε συμφωνία για την τιμή πώλησης του μουσικού οργάνου και ο υποτιθέμενος αγοραστής -απατεώνας στην πραγματικότητα- ζήτησε από τον παθόντα τους κωδικούς πρόσβασης του internet banking για να προχωρήσει στην ηλεκτρονική συναλλαγή. Και ο πωλητής, έτσι απλά του έδωσε τους μυστικούς κωδικούς του, σαν να του έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού του και να τον κάλεσε να μπει μέσα για να διαλέξει ό,τι ήθελε να πάρει.

Ο απατεώνας άδραξε την ευκαιρία και μέσα σε λίγα λεπτά, πριν το θύμα αντιληφθεί το μοιραίο σφάλμα που είχε διαπράξει, μετέφερε συνολικό ποσό 65.000 ευρώ που διατηρούσε σε δύο ξεχωριστές καταθέσεις σε συγκεκριμένη τράπεζα, σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.
Λίγο αργότερα, το θύμα έλαβε το e-mail της συναλλαγής και τον έλουσε κρύος ιδρώτας. Διαπίστωσε με οδύνη ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δεν είχε μείνει ούτε ένα ευρώ και υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σχημάτισε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Η μεταφορά των χρημάτων σίγουρα θα βρεθεί που έγινε, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ των τραπεζών, τα 65.000 ευρώ θα έχουν κάνει σίγουρα «φτερά», ενώ το πρόσωπο που πιθανώς να βρεθεί ως κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα, μάλλον θα είναι κάποιος αλλοδαπός «εισπράκτορας», από τους αναλώσιμους του κυκλώματος των απατεώνων, όπως γίνεται συνήθως.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ