Υπέρ της πώλησης του κατασχεμένου ιρανικού και ρωσικού πετρελαίου σε ευάλωτες χώρες ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ
Κατά την ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο Μπέσεντ ανέφερε πως τα αιτήματα διατύπωσαν επιχειρηματικοί ηγέτες από περίπου 10 χώρες στη διάρκεια της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει για έναν μήνα την πώληση ρωσικού και ιρανικού πετρελαίου αποθηκευμένου σε δεξαμενόπλοια, ελήφθη κατόπιν αιτημάτων από ευάλωτες χώρες οι οποίες έχουν περιέλθει σε δεινή θέση από τις ελλείψεις που καταγράφονται εξαιτίας του αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ.
Κατά την ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο Μπέσεντ ανέφερε πως τα αιτήματα διατύπωσαν επιχειρηματικοί ηγέτες από περίπου 10 χώρες στη διάρκεια της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σχολίασε επίσης τις εκτιμήσεις πως το Ιράν κέρδισε πάνω από 14 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αναστολής κυρώσεων, κάνοντας λόγο για «μυθεύματα», χωρίς όμως να παραθέσει άλλα στοιχεία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί το iPhone κοστίζει περισσότερο από ένα iPad
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Ο ναός Αγίου Βασιλείου στο Μαζαράκι συμπλήρωσε 120 χρόνια από τη θεμελίωσή του ΦΩΤΟ
Google Chrome: Κάντε update άμεσα – νέο zero day αξιοποιείται ήδη σε επιθέσεις
ΑΕΚ Άρης Κανάλι: Ποιο δείχνει ζωντανά τον αγώνα και τι ώρα το Σάββατο
