Πώς επιζήσαμε από τον κορονοϊό

Ο ομότιμος καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος και ο διευθυντής ΕΣΥ, νευροχειρουργός του ΠΓΝΠ, Φώτης Τζωρτζίδης καταθέτουν στην ΠτΚ το βίωμά τους από τη βαριά νόσησή τους με κορονοϊό.

Πώς επιζήσαμε από τον κορονοϊό

Δύο κορυφαίοι στην ιατρική επιστήμη στην Πάτρα, μιλούν στην «ΠτΚ» για την περιπέτειά τους με τον κορονοϊό!

Νόσησαν και οι δύο βαριά. Γλύτωσαν στο… παρά 1 τη διασωλήνωση! Οι περιγραφές τους συγκλονίζουν.

Ο ομότιμος καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, ήταν αναγκασμένος να κοιμάται μπρούμυτα… μια εβδομάδα. Ο διευθυντή ΕΣΥ, νευροχειρουργός του ΠΓΝΠ, Φώτης Τζωρτζίδης, απαντά με θυμό στους αντιεμβολιαστές που έχουν κάνει «σημαία» μία δήλωσή του για το φάρμακο.

Τα δύο καταξιωμένα μέλη της ιατρικής μας κοινότητας παρεμβαίνουν δημόσια σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πορεία της πανδημίας και το τείχος που έχουν υψώσει οι αντιεμβολιαστές.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ COVID πανελλαδικά ανέρχεται σε 68%.

Η ίδια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Κρήτη, όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, με την πληρότητα να φτάνει το 67% στην Αττική και το 71% στη Θεσσαλονίκη.

Οπως τόνισε η κ. Παγώνη, «έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση όλων των παραμέτρων».

«ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ»

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλας Καπραβέλος, δήλωσε ότι η δική του μονάδα ξεκινά την εφημερία σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες που διαθέτει.

Οπως πρόσθεσε, το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες COVID, εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ενώ παρατήρησε ότι είναι μεγάλη η πληρότητα και στις κλίνες ΜΕΘ για τα υπόλοιπα νοσήματα.

Προειδοποίησε, δε, ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», καθώς όπως είπε, είναι πρωτοφανής η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο σε περίοδο καλοκαιριού.

333 διασωληνωμένοι

Υπενθυμίζεται ότι οι διασωληνωμένοι πανελλαδικά ανέρχονται σε 333 με τον αριθμό τους να σημειώνει διαρκή άνοδο από τις 20 Ιουλίου, όταν ανέρχονταν σε 121.

Τάκης Παπαθανασόπουλος: Επί μία εβδομάδα ήμασταν μπρούμυτα στο κρεβάτι

Η περιγραφή του ομότιμου καθηγητή νευρολογίας Τάκη Παπαθανασόπουλου συγκλονίζει.

Ηταν από τους πρώτους που νόσησαν βαριά από κορονοϊό τις πρώτες ημέρες των εμβολιασμών. Δεν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο.

Η εμπειρία του «τρομάζει», αφού όπως περιγράφει στην «Π» κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του 5 μήνες μετά: «Εγώ νόσησα με τη σύζυγό μου αρχές Γενάρη. Στο τσακ γλιτώσαμε την Εντατική.

Είχαν ετοιμαστεί δύο κρεβάτια για μας. Ημασταν συνεχώς με οξυγόνο. Μας ετοίμασαν για τη Μονάδα με διασωλήνωση, όταν ο καθηγητής Μάρκος Μαραγκός και η επίκουρος καθηγήτρια Καρολίνα Ακινόσογλου συμφώνησαν… να περιμένουν λίγο ακόμη.

Περίμεναν το οξυγόνο και τελικά στο παρά 1 έγινε βελτίωση. Επί μία εβδομάδα ήμασταν μπρούμυτα στο κρεβάτι. Απαγορευόταν να καθίσουμε ανάσκελα. Η κατάσταση ήταν ανυπόφορη». Η περιπέτεια για τον κ.Παπαθανασόπουλο και τη σύζυγό του δεν τελείωσε εκεί:

«Μετά την βελτίωση της κατάστασής μας πήραμε εξιτήριο αλλά μείναμε στο σπίτι σε καραντίνα. Αισθανόμασταν πολύ μεγάλη εξάντληση και κόπωση.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι για να πας από το σαλόνι στην κουζίνα ήταν σαν να κάνεις 5 χιλιόμετρα. Κάναμε 5 μήνες να σταθούμε στα πόδια μας. Με συνεχείς ιατρικούς ελέγχους κ.λπ.».

Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι: «Θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Η κατάσταση έχει ποδοσφαιροποιηθεί. Πλέον δεν υπάρχουν επιχειρήματα αλλά κραυγές κυρίως αντιεμβολιαστών. Τα δεδομένα στην ιατρική είναι αδιαπραγμάτευτα. Ο ιός είναι εδώ. Είναι σαν να περνάμε από εμπόλεμη ζώνη.

Και κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πεθάνεις. Είναι σαν φοράς αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος, αλλά να προσέχεις μην φας την σφαίρα σε κάποιο “γυμνό” σημείο. Αυτές οι παράνοιες για τα τσιπάκια και τα “χαράγματα” θα πρέπει να σταματήσουν. Δηλαδή έβαλαν σε όλα τα εμβόλια τσιπάκια; Και το Ρώσικο, και το Κινέζικο και το Αστρα Ζένεκα; Λέω σε όλους… κάντε εμβόλιο. Οσα έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας»

Φώτης Τζωρτζίδης: Μαγικό φάρμακο δεν υπάρχει. Ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας θα μας σώσουν

Ο διευθυντής ΕΣΥ, νευροχειρουργός του ΠΓΝΠ, Φώτης Τζωρτζίδης, έγινε δημοφιλής στο διαδίκτυο και μία φράση που χρησιμοποίησε για να εξάρει τον ρόλο του φίλου του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου, έγινε σημαία από αντιεμβολιαστές.

Είχε δηλώσει πως ο κ. Γώγος του έδωσε ένα «μαγικό φάρμακο»! Φυσικά επρόκειτο για την Τοσιλιζουμάμπη, η οποία όμως δινόταν και σε άλλους ασθενείς.

Σήμερα ο Φώτης Τζωρτζίδης αντιμετωπίζει όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο από ημιμαθείς και σκληροπυρηνικούς αντιεμβολιαστές με θυμό: «Ναι μου έδωσε εμένα το φάρμακο ο Γώγος και άφησε τους άλλους δίπλα να πεθάνουν» δηλώνει στην «Π» και συμπληρώνει:

«Δηλαδή τι μας λένε ότι το φάρμακο ήταν μόνο για μένα; Δεν μπορούσε να παραχθεί για όλον τον κόσμο;

Είναι δυνατόν; Φυσικά το συγκεκριμένο φάρμακο είχε δοθεί και σε άλλους ασθενείς. Φυσικά δεν σημαίνει ότι είχε την ίδια ανταπόκριση σε όλους τους οργανισμούς.

Οταν διαπιστώθηκε η πνευμονία, ο Δ/ντής της παθολογικής Κλινικής– Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας Λάμπης, ο Δ/ ντης του τμήματος Λοιμωξιολογίας καθηγητής Μάρκος Mαραγκός,
οι λοιμωξιολόγοι, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Βελισσάρης και η επίκουρη καθηγήτρια Καρολίνα Ακινόσογλου, όλοι τους ήταν κυριολεκτικά στο προσκέφαλό μου».

Ο ΦΟΒΟΣ

Ο κ. Τζωρτζίδης υπογραμμίζει ότι ένιωθε «το άγχος, την αγάπη τους, την αγωνία τους. Ολοι με φρόντιζαν. Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα για τη ζωή μου. Όμως όπως αποδείχθηκε οι γιατροί ήταν έναβήμα πριν από αυτόν τον άτιμο ιό που πρέπει να προβλέπεις και να εξατομικεύεις την θεραπεία. Δεν υπάρχει μπούσουλας. Ο Λάμπης (Γώγος) μου είπε: “Θα σου δώσω Τοσιλιζουμάμπη”. Δεν ξέρω πώς, μετά από 2 ώρες από την πρώτη χορήγηση, έπεσε ο πυρετός. Ένοιωσα καλύτερα και είπα, “είμαι καλά, θα φύγω”.

Όμως υποτροπίασα, οι εξετάσεις μου δεν ήταν καλές. Με πήγαν στη μονάδα SARS! Στη συνέχεια μου έβαλαν αναπνευστήρα για να οξυγονώνομαι επαρκέστερα. Καλυτέρευα συνεχώς. Σε τέσσερις μέρες ένοιωθα καλά. Με κράτησαν παραπάνω για να είναι σίγουροι.

Όταν όλες οι εξετάσεις μου ήταν απολύτως εντάξει μου έδωσαν εξιτήριο!».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ

Μιλώντας για το εμβόλιο ο κ. Τζωρτζίδης τονίζει: «Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί. Εχουν κάνει το εμβόλιο τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη από την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ. Το εμβόλιο θεωρείται πλέον δοκιμασμένο. Οι στατιστικές αναφέρουν πως όσοι μπαίνουν πλέον στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι σε τεράστιο ποσοστό. Σίγουρα και ο εμβολιασμένος μπορεί να νοσήσει. Αλλά τι μας λένε όλοι αυτοί;

Πως έγινε μία παγκόσμια συνωμοσία; Ο ιός είναι επικίνδυνος και σκοτώνει. Τα μόνα όπλα είναι τα εμβόλια, οι μάσκες και τα προσωπικά μέτρα προστασίας. Δεν υπάρχει δυστυχώς, προς το παρόν τουλάχιστον, φάρμακο».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ