Πάτρα: Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου για μια ακόμα χρονιά κύτταρο δημιουργίας και εκπαίδευσης

430 μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στα τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας και ιστορίας της τέχνης

Πάτρα,Εικαστικό,Εργαστήρι,Δήμου

Το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων έχει μετατραπεί για μία ακόμα χρονιά σε κύτταρο δημιουργίας και εκπαίδευσης με 430 μαθητές όλων των ηλικιών να παρακολουθούν και φέτος μαθήματα στα τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας και ιστορίας της τέχνης.

Ο χώρος του εργαστηρίου είναι σημείο ουσιαστικής συνάντησης με πτυχές και όψεις των εικαστικών τεχνών. Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργούν τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και επίπεδα, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Κάθε χρόνο στα εικαστικά εργαστήρια του απασχολούνται περίπου 13-15 εκπαιδευτικοί, λειτουργούν 40 τμήματα (παιδικά και ενηλίκων), τα οποία παρακολουθούν δημότες από τεσσάρων ετών και άνω.

Παιδικά τμήματα :

Στα παιδικά τμήματα λειτουργούν 23 τμήματα με το σύνολο των μαθητών να ανέρχεται σε 230. Συγκεκριμένα λειτουργούν 4 τμήματα προσχολικής ηλικίας (νηπίων, προνηπίων) με 40 μαθητές, 16 τμήματα δημοτικού με 160 μαθητές και 3 τμήματα Γυμνασίου των 30 μαθητών

Τα παιδικά τμήματα προσφέρουν μια πρώτη, μεθοδική και απολαυστική, εξοικείωση με τις εικαστικές τέχνες, μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με ένα πλήθος τεχνικών (ζωγραφική, κεραμική, χαρακτική, κατασκευές). Τα παιδιά εισάγονται στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης, καθώς ενισχύεται η επιθυμία τους για πειραματισμό και εξερεύνηση, μέσα από μια ποικιλία αισθητηριακών εμπειριών. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην πρώτη, αλλά αποφασιστική, συνάντησή τους με έργα διαφόρων κατηγοριών και περιόδων.

Πάτρα,Εικαστικό,Εργαστήρι,Δήμου

Τμήματα ενηλίκων/Λυκείου:

Συνολικά λειτουργούν 17 τμήματα με 200 μαθητές από τους οποίος οι 76 παρακολουθούν μαθήματα ζωγραφικής, 78 μαθήματα κεραμικής, 10 μαθήματα αγιογραφίας και 36 μαθήματα ιστορίας της τέχνης.

Τα τμήματα ενηλίκων απευθύνονται σε ηλικίες από 16 ετών και άνω και είναι (ζωγραφικής, κεραμικής, βυζαντινής εικονογραφίας και ιστορίας της τέχνης) προσφέρουν την ευκαιρία μιας εξειδικευμένης και συστηματικής μαθητείας στις περιοχές αυτές ενώ προσφέρεται ειδική βεβαίωση μετά από τριετείς ή διετείς κύκλους παρακολούθησης.

Σε αυτά συμμετέχουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν σε βάθος στις ειδικές περιοχές των εικαστικών τεχνών. Η σπουδή δεν εστιάζεται μόνο στην κατάκτηση των εκφραστικών μέσων, μέσα από την εκμάθηση των σχετικών τεχνικών, αλλά επεκτείνεται και στη διερεύνηση ενός πλήθους ζητημάτων που συνδέονται με αυτές.

Στο Εικαστικό Εργαστήρι διδάσκουν οι ζωγράφοι Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Αγάθου Χρύσα, Καραλή Βασιλική, Καρατζά Άννα, Σπηλιοπούλου Ευαγγελία , Στάμου Βασιλική, Φερεντίνος Παναγιώτης , Φούντζουλας Αλέξιος , Μπρεσού Γκαναέλ (Bressoud Ganaelle), οι κεραμίστες Κανελλοπούλου Μαρία, Μεθενίτης Σπύρος ο αγιογράφος – ζωγράφος Λαμπρινάκος Πέτρος και η ιστορικός τέχνης Γιαννούλη Πολυξένη.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ