Αιγιάλεια: Γιατρός «γρίφος» σε εγκληματική οργάνωση με ψυχοφάρμακα

Ο Σ. Κοίλιας αγνοεί σε ποιο Ιατρείο εντοπίστηκαν ψευδείς συνταγογραφήσεις

γιατρός,εγκληματική,ψυχοφάρμακα

Ανάστατη είναι η ιατρική κοινότητα της Αιγιάλειας, μετά τις πληροφορίες από αστυνομικές και δικαστικές πηγές -υπό τη μορφή διαρροών- κυρίως όμως από διάσπαρτες φήμες, για μέλος του συλλόγου τους που φέρεται να εμπλέκεται σε πανελλήνιο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων!

ΑΠΟ ΑΚΡΑΤΑ

Αν και η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αχαΐα (πέραν των περιοχών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανία και Μεσσηνία), ουδεμία επίσημη αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας δεν υπάρχει προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, ότι ένας από τους εντοπισθέντες για αξιόποινες πράξεις -κι όχι απαραίτητα ανάμεσα στους συνολικά 13 συλληφθέντες- είναι ιδιώτης γιατρός από την Ακράτα, δικτυωμένος με κάποιους από τους 10 ιατρικούς επισκέπτες Φαρμακευτικής Εταιρείας.

ΑΠΟΡΙΑ

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Σωτήρης Κοίλιας, ερωτηθείς από την «Π», έσπευσε να αποσαφηνίσει: «Δεν έχουμε ιδέα. Διαβάζουμε κι εμείς, ό,τι διαβάζει όλος ο κόσμος. Λένε για συνάδελφο στην Ανατολική Αιγιάλεια. Κανονικά, η νομοθεσία ορίζει πως, για οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκδίδεται, πρέπει άμεσα να ενημερώνονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι. Σε εμάς δεν έχει φτάσει κάτι ακόμα, ούτε καν ως ενημέρωση».

ΚΕΡΔΟΣ

Τον γιατρό – γρίφο, πληροφορίες τον θέλουν να είχε με τις πράξεις του κερδίσει 120.000 με 140.000 ευρώ και με βούλευμα του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που ερεύνησε την υπόθεσή του, κατέληξε πρόσφατα στην άσκηση ποινικής δίωξης, για παράνομα ψυχοφάρμακα, όπου εξαιτίας της νόσου, το κέρδος ήταν 100% από το Ταμείο του Δημοσίου.

«ΜΑΪΜΟΥ»

Μη γνωρίζοντας τίο θα γίνει μ΄αυτήν την υπόθεση, ο κ. Κοίλιας, προσθέτει στην «Π»: «Λογικά είναι ή ήταν μέλος του συλλόγου μας. Δεν αποκλείουμε να είναι και περίπτωση ιατρού – μαϊμού».

ΕΡΕΥΝΑ
Στην προκειμένη περίπτωση, του αιγιαλέα κατηγορούμενου, η Αστυνομία έδρασε αθόρυβα και κατάσχοντας -μετά από έρευνα στο σπίτι και στο Ιατρείο του- τις ψευδείς συνταγογραφήσεις, αλλά και μέρος των χρημάτων που ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥ, για να σχηματιστεί έτσι η σε βάρος του δικογραφία, ως «μέλος εγκληματικής οργάνωσης με πλαστογραφίες, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψίες και δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, νοθεύσεις, απάτης και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων».

ΑΛΛΟΙ

Στη δικογραφία, που περιλαμβάνεται ο ντόπιος γιατρός, εμπλέκονται συνολικά 173 άτομα, μεταξύ των οποίων ακόμα 49 ιατροί δημοσίων χώρων παροχής υγείας και 63 ιδιώτες γιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πηγές της «Π», πάντως, ανέφεραν χθες, ότι ιατρός έχει παραιτηθεί και δεν ασκεί πλέον το λειτούργημά του, έχει δε απομακρυνθεί από την περιοχή. Δεν είναι όμως λίγοι στην περιοχή, που ταυτίζουν τον παρανομούντα επιστήμονα, με Πατρινό που υπηρετούσε στην Ακράτα, είχε προβλήματα στην υγειονομική μονάδα που εργαζόταν, αλλά πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή!

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ